Cyberpunk 2077 napokon počinje dobivati pozitivne ocjene

Foto: Press

NOVA GTA trilogija i Battlefield 2042 možda su trenutno na meti ljutitih gejmera, ali Cyberpunk 2077 je bez sumnje jedna od igara koje su imale ne samo katastrofalan početak nego i katastrofalnu godinu jer nakon što se u prosincu prošle godine pojavio na tržištu, pritužbe nezadovoljnih i bijesnih igrača nisu prestale pristizati na adresu poljskog studija CD Projekt. 

No, čini se da se raspoloženje lagano mijenja, a igra na platformi Steam skuplja "vrlo pozitivne" ocjene i jedna je od najprodavanijih igara. 

Da ne bi bilo zabune, izdanje za PC od početka je imalo najmanje problema, a najveća zamjerka bila je to da je igra razočaranje u kontekstu onoga što je obećano i onoga što je isporučeno. Nakon što se mrzilački hype umirio, a cijene pale za 50 posto, mnogi su SF pucačini dali šansu pa je igra završila na drugom mjestu najprodavanijih na toj platformi, dok prvo mjesto drži Football Manager 2022. 

Novi kupci dodatno su podigli ocjenu jer su se nakon gomile zakrpa susreli s prilično stabilnom igrom koja je vjerojatno debelo iznad njihovih očekivanja koja su drastično spuštena zahvaljujući katastrofalnim reakcijama na igru u vrijeme izlaska. 

Pawel Sasko iz CD Projekta na Twitteru je napisao:: "Ne možete ni zamisliti koliko mi ovo puno znači." Predsjednik CD Projekta Adam Kicinski nedavno je izjavio i da će igrači naposljetku smatrati da je igra jako dobra, a situaciju će vjerojatno dodatno popraviti i izdanja za novu generaciju konzola koja će izaći tijekom iduće godine. 

Podsjetimo, verzije za konzolu bile su u toliko lošem stanju da je Sony u jednom trenutku povukao naslov iz prodaje, a Xbox je igru prodavao uz upozorenje da nije u baš najboljem stanju. 

Pročitajte više