Pjevač koji je prodao 30 milijuna albuma odlazi u mirovinu: Posvetit ću život vjeri

Foto: Profimedia

Zvijezda reggaetona Daddy Yankee najavio je kraj glazbene karijere kako bi život posvetio kršćanskoj vjeri.

U govoru na kraju svog posljednjeg koncerta pjevač, čije je pravo ime Ramón Luis Ayala Rodríguez, rekao je okupljenima da je došao do spoznaje da "živjeti uspješan život nije isto što i živjeti smislen život".

"Dugo sam pokušavao popuniti rupu u svom životu koju nitko nije mogao popuniti. Pokušao sam to ispuniti i pronaći svrhu u svom životu... U mnogim prilikama se činilo kao da sam sretan, ali nešto mi je nedostajalo da se osjećam potpunim", rekao je na pozornici u rodnom gradu San Juanu u Portoriku.

"Moram vam reći da su ti dani prošli, netko je uspio popuniti rupu koju sam tako dugo osjećao. Ne sramim se reći cijelom svijetu da Isus živi u meni i da ću živjeti za njega", nastavio je 46-godišnji pjevač, dodavši da "svi alati koje ima u svom posjedu, poput glazbe, društvenih mreža, platformi, mikrofona, sve što mu je Isus dao, sada pripada njegovom kraljevstvu".

Prodao je 30 milijuna ploča

Daddy Yankee prvo je najavio da će se povući sa scene u ožujku 2022., nakon karijere duge više od 30 godina. "Ova utrka, koja je bila maraton, konačno vidi cilj. Sada ću uživati ​​u onome što ste mi svi vi dali. Ljudi kažu da sam ja napravio ovaj žanr, ali vi ste mi dali ključ da otvorim vrata i da ga učinim najvećim na svijetu", rekao je u izjavi objavljenoj na YouTubeu.

Prije nego što je otišao u glazbenu mirovinu, 24. ožujka izdao je posljednji album Legendaddy i krenuo na oproštajnu turneju. Tijekom svoje karijere Daddy Yankee prodao je više od 30 milijuna ploča. Gasolina, jedna od njegovih najpoznatijih pjesama, izašla je 2004. i često se smatra zaslužnom za predstavljanje reggaetona međunarodnoj publici.

2017. godine Yankee je surađivao s kolegom Portorikancem Luisom Fonsijem na Despacitu, rekordnom singlu koji je 16 tjedana bio usidren na vrhu Billboardove Hot 100 liste, koji je također YouTubeov drugi najgledaniji video svih vremena.

Pročitajte više