Daily Mail izdvojio hrvatski otok kao top destinaciju za 2024.: "Ima najčišće more"

Foto: Shutterstock

Daily Mail je izdvojio pet mediteranskih otoka za koje smatraju da su top odredišta za ljeto 2024. godine, nazivajući ih "skrivenim draguljima".

"Ovi otoci mogu se pohvaliti tirkiznim morem, drevnim ruševinama, čarobnim uvalama i ukusnom hranom", piše u članku. Na popisu se našao i jedan hrvatski otok koji su stranci već ranije jako hvalili. Riječ je o Hvaru.

"Najsunčaniji otok na Mediteranu sigurno će vam uljepšati odmor. Vjerojatno ćete ga posjetiti i bez obzira na to kakvo će biti vrijeme. Putopisac Jo Knowsley opisao ga je kao 'hrvatski dragulj koji nudi najčišće more'. Navodi se i da je Hvar 'ljetno utočište slavnih osoba i putnika na jahti' te je odličan za ljetovanje s obitelji i jako pristupačan", piše Daily Mail.

"Posjetitelji mogu uživati u očaravajućim obalama, razgledavati zidine iz 13. stoljeća, tvrđavu i glavni trg s renesansnom katedralom", dodaju.

Osim Hvara, Daily Mail je na ovaj popis stavio: otok Formenteru u Španjolskoj, Porquerolles u Francuskoj, Elbu u Italiji i Folegandros u Grčkoj. 

Britanci nedavno nahvalili i Korčulu

Nedavno je sličan članak objavio i britanski Mirror koji je također izdvojio jedan hrvatski otok kao divnu destinaciju za ljetni odmor. Raspisali su se o Korčuli za koju kažu da je jako privukla pažnju stranaca. 

Blizu je popularnih gradova, poput Dubrovnika, Hvara i Splita, koji su svakog ljeta krcati turistima. Mirror za Korčulu piše da je riječ o "izvan granica Hrvatske manje poznatom otoku" i da na njega stiže manje turista nego u druge dalmatinske gradove i otoke. 

"Dok su veća obalna odmarališta u tom području poznata po luksuznim festivalima elektronske glazbe, Korčula je drugačija. Njezine glavne atrakcije su mirne plaže, netaknuti krajolici i duga povijest", pišu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.