Dajte čovjeku Oscara: DiCaprio zbog "Povratnika" spavao među lešinama i jeo sirovo meso

Screenshot: Youtube

RIJEČIMA jednog od članova filmske ekipe, snimanje "Povratnika" bio je "pravi pakao". Djelatnici i glumci su trpjeli ekstremno niske temperature, neki su glumci bili prisiljeni zaplivati u ledenoj vodi, a jednog od njih su potpuno golog vukli preko zaleđenog terena u sceni koja prikazuje masovnu bitku.

Iako se o tim detaljima nije oglasio, Leonardo DiCaprio je priznao da mu je snimanje ovog filma bilo najteže što je ikada učinio u svojoj karijeri.

"Mogu izdvojiti 30 ili 40 scena koje su bile nešto najteže što sam ikad učinio. Radi se o ulaženju i izlaženju iz smrznutih rijeka, spavanju među lešinama i hrani koju sam morao jesti. Trpio sam strašnu hladnoću i stalno riskirao hipotermiju", rekao je DiCaprio.

"U svakom slučaju nije da svakoga dana jedem sirovu bizonovu jetru. Kada pogledate film, vidjet ćete moje neglumljene reakcije na sve to. Bile su to instinktivne reakcije", objasnio je glumac, napominjući da je redatelj Alejandro Gonzalez Iñárritu u sceni zadržao sve "originalne" trenutke.

"Istina je da nisam znao u što se upuštam kada sam prihvatio ulogu, ali nije mi žao što sam se toga na kraju prihvatio", zaključio je DiCaprio.

U "Povratniku" se našao u ulozi istraživača, koji će se naći oči u oči s medvjedom.. Film na veliko platno stiže početkom 2016. a fanovi se pitaju je li ovo napokon uloga koja bi mu mogla donijeti Oscara.

Pročitajte više