Dakota Johnson o svojoj baki: Hitchcock ju je ucjenjivao da spava s njim...

Foto: Mario Anzuoni/Guliver Image

GLUMICA Dakota Johnson gostovala je u podcastu Awards Chatter The Hollywood Reportera gdje je progovorila o iskustvima svoje bake Tippi Hedren s radom u Hollywoodu.

Zvijezda filma Pedeset nijansi sive rekla je da ju je Hedren, inače majka glumice Melanie Griffith, ohrabrila kada je u pitanju nastavak glumačke karijere unatoč zlostavljanju koje je sama proživjela tijekom holivudske karijere.

"Uvijek je bila stvarno iskrena i čvrsta u zalaganju za sebe", rekla je Johnson. "Alfred Hitchcock joj je uništio karijeru jer nije htjela spavati s njim. Terorizirao ju je i nikada nije odgovarao."

Hedren je surađivala s redateljem na filmu Ptice iz 1963., kao i na Marnie godinu dana kasnije. U svojim memoarima iz 2016. godine, Tippi, sada 91-godišnja glumica, tvrdila je da ju je Hitchcock seksualno napao nekoliko puta tijekom snimanja oba filma.

"Potpuno je neprihvatljivo da ljudi na poziciji moći imaju tu moć nad nekim na slabijoj poziciji, bez obzira o kojoj se industriji radi", nastavila je Johnson. "Teško je govoriti o tome jer je ona moja baka. Ne želite zamisliti da netko iskorištava vašu baku."

“Mislim da je stvar zbog koje je bila tako nevjerojatna za mene i moju majku bila što ne trpi s*anja od bilo koga”, rekla je.

Hedren je u svojim memoarima ispričala svoja iskustva s Hitchcockom, koji je umro 1980., rekavši da je redatelj tjerao svog vozača da učestalo prolazi pored njezine kuće, a jednom je tražio od nje da ga dodirne dok su radili na Pticama. Također je rekla da ju je redatelj jednom pokušao natjerati da ga poljubi u stražnjem dijelu limuzine, napisavši u knjizi: "Bio je to grozan, grozan trenutak."

Hedren je napisala da nikome nije rekla za napad jer su seksualno uznemiravanje i uhođenje bili pojmovi koji nisu postojali ranih 1960-ih. Glumica je rekla da su stvari ponovno eskalirale kada je radila s redateljem na Marnie, progovorivši o jednom slučaju kada se Hitchcock pojavio u njezinoj svlačionici i stavio ruke na nju.

"Bilo je seksualno i perverzno", napisala je Hedren o incidentu.

Nakon toga Hedren je nastavila glumačku karijeru pojavljujući se u filmovima poput I Heart Huckabees, Citizen Ruth, I Woke Up Early Day I Died i TV seriji Cougar Town.

Pročitajte više