Damir Kedžo: Eurosong mi je fetiš, nacija je zaslužila da tamo napravim dar-mar

Foto: Matija Škalić

Damir Kedžo pripremio je posebno iznenađenje za 37. rođendan. Uoči velikog koncerta 25. svibnja u zagrebačkom Johannu Francku objavio je novi singl Tajna mojih pobjeda, a na koncertu u Zagrebu pridružit će mu se gosti i prijatelji Natalie Balmix i Alen Đuras, s kojima je Kedžo dijelio pozornicu ovogodišnje Dore.

Suradnja s makedonskim producentom

"Četiri godine nisam imao koncert u Zagrebu. Sad istu večer slavim rođendan i imam koncert. Alen slavi rođendan dan nakon mene, pa nas tu večer čeka dvostruko slavlje. Svakako planiram biti sa svojim prijateljima za vrijeme koncerta, a poslije idemo gdje god nas život odnese", kroz smijeh govori glazbenik koji je upravo na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije upoznao čovjeka s kojim je stvorio novi hit Tajna mojih pobjeda - makedonskog tekstopisca i producenta Darka Dimitrova.

"Spojila nas je srpska pjevačica Tijana Bogićević, a nakon što me čuo na Dori, počeli smo pričati i obojica smo izrazili želju da zajedno radimo. Našao sam nekoga tko me u potpunosti razumije kao producent", ističe Damir te nastavlja:

"S ovom pjesmom smo bili gotovi u jedno popodne. Nikada u životu nisam s nekim brže odradio posao a da smo stvorili nešto tako brutalno. Glazba za mene ne poznaje granice i volim kad se one ruše", kaže. 

O Areni Zagreb i Eurosongu

Kedžo je komentirao i želju za samostalnim koncertom u zagrebačkoj Areni u nekoj skoroj budućnosti.

"To mi je veliki životni plan, ali neću zakupiti zagrebačku Arenu deset godina unaprijed. Uz dobar tim i odlične pjesme, to će doći s vremenom. Počeo sam intenzivnu suradnju s Borisom Đurđevićem, apsolutno vjerujem njegovoj autorskoj i producentskoj viziji, konačno imam pouzdanog suradnika na kojeg se mogu uvijek osloniti.

A možda se i opet prijavim za Doru; Eurosong mi je fetiš, nacija je zaslužila da ja tamo napravim dar-mar. Ne znate vi koliko sam ja lud kad hoću, potrebna mi je samo pjesma koja će biti pisana za Euroviziju, a ne za domaće radiostanice", zaključio je.

Pročitajte više