Damir Urban na prosvjedu podrške Čavajdi: "Budućnost pripada ženama"

Screenshot: N1

MEĐU poznatim licima koja su se danas okupila u Zagrebu na prosvjedu podrške Mireli Čavajdi bio je i glazbenik Damir Urban. Iako je prvotno htio prisustvovati prosvjedu u Rijeci, ipak je došao u Zagreb.

"Naša je ideja bila da prisustvujemo u Rijeci, ali su nas pozvali organizatori zagrebačkog prosvjeda da ako je ikako moguće, sjednemo u auto i dođemo odsvirati. To smo objeručke prihvatili i došli", rekao je za N1.

Govorio je i o pjesmi koju će večeras izvesti na Trgu bana Jelačića, čiji je cilj osnažiti žene.

"Pjesma je zapravo nastala kako bi osnažila žene uopće u ostvarenju njihovih prava. Problem je što ljudi ovo sve vole ispolitizirati i svesti na nekakva vjerska pitanja", rekao je Urban. 

 

Izigravaju vlastite zakone, kaže glazbenik

Dotaknuo se prekida trudnoće i zakona. 

"Ovdje pričamo o Zakonu o prekidu trudnoće i pridržavanju zakona. U ovom slučaju zapravo izigravaju vlastite zakone i izbjegavaju njihovo izvršenje. Rečenice gdje ministar zdravstva govori da neka se gospođa njemu javi, tako je funkcionirao i bivši gradonačelnik. Imamo troje djece i iskustva koja imamo u tim prilikama koja nisu bajna, ne mogu ni zamisliti kako to izgleda nekoj djevojci u nekim ruralnim sredinama", rekao je.

"Vjerujem da budućnost, ako je muškarci uopće ostave, pripada ženama", zaključio je.

Na prosvjed je došla i Severina.

Pročitajte više