Damira Kedžu optužili da je plagirao Mrleta i Ivanku, pogledajte spotove

Foto: Instagram

DAMIR KEDŽO i Tijana Bogičević snimili su spot za svoj duet Hram i našli se na meti optužbi za plagiranje. 

Domaći pjevač rodom s otoka Krka i ovogodišnja eurovizijska predstavnica Srbije za spot su unajmili riječki studio Gržinić Creative Visuals. Sad je Filip Gržinić, redatelj tog studija, optužen da je ukrao ideju za taj spot iz videointervjua Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević iz prosinca prošle godine, kojeg je za produkcijsku kuću Wedding2book snimio slovenski fotograf Saša Hess. 

Naime, u tom intervjuu pojavljuju se scene Mrleta kako jaše konja na Krku, a Gržinić je sličnu scenu na navodno istoj lokaciji uprizorio u spotu za Hram. 

 

"Filip Gržinčić, produkcijska kuća Vikano (iza imena Wedding2book), Mrle i Kedžo dio su neke riječke priče. Grad koji teče njihov je zajednički grad, a Rijeka je isto tako i Europska prijestolnica kulture. Tim više u našoj riječkoj priči oštro bi trebalo osuditi svaki pokušaj kopija i krađa", stoji u prigovoru koji je stigao na adresu Indexa.

"Htjeli smo samo istaknuti pravo prvenstva u kadrovima koji su identični te smo sada zadovoljni postignutim, jer kad se nas dokumentarni film pojavi neće ispasti da smo mi plagijatori. U tom smislu naša misija je završena", rekla je Andrea Matić iz Wedding2booka za Index. 

Za komentar smo upitali i tim Damira Kedže.

"Projekt Hram je nešto na čemu radimo proteklih godinu dana, u njega je uloženo  puno znanja i ljubavi, presretni smo što je publika doma i u regiji to prepoznala... Insinuacije da je redatelj našeg spota plagirao i inspirirao se sadržajem intervjua u kojem se pričalo o još uvijek neobjavljenom spotu su besmislene i na razini kuloarskih priča i drugačije ih ne mogu komentirati. Razumijem potrebu tima koji vam je priopćenje poslao da budu u medijima, ali vjerujem da će razlog prisutnosti biti jednako kvalitetan projekt iza kojeg će oni stajati", stoji u njihovom odgovoru za Index.

"Spot  za pjesmu Hram snimali smo prošle godine po scenariju Filipa Gržinčića i Gržinčić Creative Visuals tima nastalom u studenome prošle godine. Damir Kedžo rođen je na Krku i odrastao nedaleko od mjesta na kojima smo snimali i to nije prvi spot koji smo snimili na istim lokacijama. (Tebi sve sam oprostio sniman je na istim lokacijama u ljeto 2015. godine, kao i službene fotografije za album Poljubi me sad te press fotografije za Eurosong u ožujku 2020.)", naglasili su.

Pročitajte više