Danas su slavni i uspješni, ali imaju stravične traume iz djetinjstva

Foto: Press

VEĆINA slavnih s ove liste danas ima uspješne karijere, a neki od njih prave su glumačke i glazbene legende.

No, njihovo odrastanje nije bilo jednostavno. Štoviše, da ste proživjeli isto što i oni, vjerojatno biste cijelog života vukli traume.

Robert Downey Jr.

Mnogi se toga danas vjerojatno ni ne sjećaju, ali slavni Iron Man počeo je glumiti još kao petogodišnjak, nakon što mu je otac osigurao prvu ulogu, a kao i mnoge druge dječje zvijezde i on je u kasnijoj dobi postao problematični ovisnik koji iza sebe ima niz dogodovština iz svoje burne narkomanske faze.

Na prvom susretu s opijatima također može zahvaliti ocu koji ga je s marihuanom upoznao kad je Robert imao samo šest godina. Bila su to druga vremena.

Rose McGowan

Otkad se rodila, slavna glumica odrastala je uz roditelje koji su bili članovi talijanskog vjerskog kulta Djeca božja koji je prakticirao "slobodnu ljubav". Iako je bila okružena ljudima slobodnih svjetonazora, brzo je shvatila da je jedina uloga žene u tom kultu seksualno služenje muškarcu.

Njezina obitelj na kraju je odlučila napustiti kult nakon što su vođe počele poticati seks između odraslih i djece.

Madonna

Nedugo nakon što se doselila u New York kasnih sedamdesetih, naoko simpatičan i prijateljski raspoložen muškarac rekao joj da može doći u njegov stan i telefonirati. Ona je naivno pristala. No, kad je ušla, muškarac je izvadio nož i natjerao je na krov zgrade gdje ju je silovao.

Zločin nikada nije prijavila policiji i objasnila: "U tom su te trenutku već

Trevor Noah

Nasljednik Jona Stewarta, Trevor Noah, rođen je u Johannesburgu u vrijeme aparthejda, strogih rasnih zakona koji su, između ostalog, zabranjivali međurasne brakove. Budući da je njegov otac bio Švicarac, a majka Južnoafrikanka, nailazili su na niz problema.

"Kada bismo hodali ulicom, otac nije mogao hodati s nama. Bio bi na drugoj strani i mahao mi. No, ni moja mama nije mogla biti viđena sa mnom pa bi me svaki puta kada bi prolazila pored policije morala pustiti. Osjećao sam se kao vrećica trave", rekao je Noah.

Dylan McDermott

Kad je imao samo pet godina, Dylana je iz kuće izbacio John Sponza, gangster i tadašnji dečko njegove majke. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Dylan je čuo pucanj, a njegova je majka pronađena mrtva. Upucana je u glavu. I dok je Sponza bio očiti krivac, cijeli slučaj proglašen je slučajnom smrću.

Dylan nikada nije odustao od toga da istjera pravdu. Iako je Sponza ubijen još 1972., slavni se glumac pobrinuo da se slučaj ponovno otvori i 2012. Sponza je posthumno osuđen za ubojstvo.

Keanu Reeves

Kad je imao samo tri godine, njegov otac napustio je obitelj. S 23. izgubio je jednog od svojih najboljih prijatelja, slavnog glumca Rivera Phoenixa.

U osmom mjesecu trudnoće, njegova djevojka Jennifer izgubila je dijete i to je uništilo njihov odnos. Samo 18 mjeseci kasnije, Jennifer je poginula u prometnoj nesreći.

"Tuga mijenja oblik, ali nikada ne prestaje", izjavio je jednom prilikom Keanu.

Oprah Winfrey

Danas je jedna od najuspješnijih i najmoćnijih žena na svijetu, ali njezino je djetinjstvo ispunjeno traumama. Silovana je još kao dijete, a bila je i žrtva čestog fizičkog zlostavljanja.

Naime, njezina ju je baka često znala tući, ali nije se radilo o par udaraca po guzi ili šamaru već prebijanju. Baka ju je jednom prilikom tukla do krvi samo zato što se igrala s vodom, a nakon toga ju je pretukla još jednom jer je zakrvarila haljinu.

Kad je imala samo devet godina prvi je puta silovana, a zlostavljanje se nastavilo od 14. godine kada je ostala u drugom stanju. Rodila je dječaka koji je umro dva tjedna nakon rođenja.

Mackenzie Phillips

Glumica najpoznatija po ulogama u filmovima kao što su "American Graffiti" i "One Day at a Time" u svojoj je autobiografiji 2009. otkrila da je pod utjecajem droge silovana kad je imala samo 18 godina.

Osoba koja ju je silovala bila je s njom privatno i poslovno povezana pa se to zlostavljanje nastavilo do njezine 29. godine. Štoviše, tvrdi da je u tom odnosu kasnije bila svojevoljno.

Jako bitan detalj je to da se radilo o njezinom ocu, osnivaču grupe Mamas and the Papas, Johnu Phillipsu.

Samuel L. Jackson

Nakon atentata na Martina Luthera Kinga 1968., revoltirani je Jackson, koji je tada studirao na koledžu Morehouse, s još nekoliko studenata odlučio oteti i kao taoce držati članove odbora spomenutog koledža, a među njima se spletom okolnosti našao i otac M.L. Kinga.
Studenti su tražili promjenu kurikuluma i određene promjene vezane za politiku fakulteta na što je uprava u konačnici pristala, ali Jackson je osuđen za nezakonito zadržavanje zbog čega je suspendiran na dvije godine.

Pamela Anderson

Slavna silikonska ljepotica devedesetih otkrila je da ju je babysitterica zlostavljala kad je imala samo šest godina, a s 12 godina silovao ju je 25-godišnjak. Da stvar bude gora, njezin bivši dečko i šest njegovih prijatelja grupno ju je silovalo kad je bila tinejdžerica.

Tyler Perry

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih afroameričkih redatelja današnjice imao je grozno djetinjstvo. Njegov ga je otac neprekidno zlostavljao, a tijekom djetinjstva nekoliko je puta i seksualno zlostavljan od strane odraslih. Nije čudo da svoje odrastanje danas naziva "živim paklom".

No, tvrdi da je snagom uma uspio pobjeći od problema: "Svaki puta kada bi mi netko činio nešto grozno i neizdrživo, zamislio bih park u glavi i tamo bih se skrivao sve dok zlostavljanje ne bi prestalo".

Drew Barrymore

Mnoge dječje zvijezde od malih nogu izložene su izazovima svih vrsta pa mnogi od njih vrlo često pregore i nestanu. Iako je počela kao zvijezda "E.T-ja", Drew je uspjela održati karijeru, ali prošla je mnogo toga. Počela je izlaziti, piti i pušiti sa samo devet godina, travu je prvi puta probala s 10, kokain s 12, a s 13 godina završila je na liječenju i tamo se zadržala 18 mjeseci.

Od roditelja se odvojila s 15 godina i počela živjeti u vlastitom stanu pa ako govorimo o brzom odrastanju, nema brže od Drew.

Pročitajte više