Daniel Popović u problemima: "Želi me strpati u zatvor, živim u stalnom strahu"

Screenshot: YouTube

DANIEL POPOVIĆ, glazbenik poznat po hitu "Džuli" kojim je 1983. godine predstavljao Jugoslaviju na Eurosongu, dao je veliki intervju za Avaz u kojem se otvorio o privatnom životu i današnjoj glazbenoj sceni.

Dok je njegova pjesma "Džuli" postigla nevjerojatan uspjeh, a album na kojem je objavljena prodan u više od 700.000 primjeraka, Daniel nije postigao veći uspjeh s novijim albumima.

"Pjesma "Džuli" je simbol jednog vremena i u meni osobno i kod mnogih drugih budi konkretno jasno određenu sliku, zvuk, osjećaj, misao, sjećanje i asocijaciju na ono vrijeme. "Džuli" je izdržala sve izazove onog vremena i zauvijek sačuvala svoju ljepotu i razigranost. Preživjela je i ušla u legendu zlatnih osamdesetih. San svakog autora je ostaviti iza sebe trag, a eto, nama je to uspjelo s lakoćom", izjavio je Daniel.

Pjevač je komentirao i današnju glazbenu scenu.

"Nažalost, na Balkanu smo sa svih strana okruženi boljim stvaraocima od nas. Neki to znaju dobro iskoristiti, hraneći se tuđim iskustvom i talentom. To sam osjetio na svojoj koži od kolega u Hrvatskoj i Srbiji gdje su me baš pokrali, a dobili su i nagrade za te pjesme. Obogaćeni smo samo krađom pjesama jer sada imamo mogućnost. Oni koju su na Jadranu, koriste talijansku, oni na istoku bugarsku, rumunjsku, tursku, grčku muziku. Dosta naših vrlo poznatih autora koristi te segmente. To me užasava. Netko to radi bez trunke srama. Zbog moje odsutnosti sa scene, mnogi me kradu. Neću tužiti svoje kolege, a i pitanje je kakav bi rezultat suđenja bio. Za vrijeme bivšeg sistema, bili smo zaštićeni od tuđeg utjecaja", rekao je Daniel.

Osim trnovitog glazbenog puta nakon ovog hita, pjevača je pratio i buran privatni život. Iza njega su tri propala braka, a trenutno živi s četvrtom ženom Aleksandrom u Ljubljani. Puno se pisalo i o njegovim financijskim problemima, kao i lošim odnosima s bivšim suprugama i djecom. Mediji su pisali i da ima problema s dobivanjem slovenskog državljanstva zbog sudskog spora s bivšom suprugom Sandrom Grekšom.

"Da, na sudu sam sa svojom bivšom suprugom Sandrom, koja me blati na svakom koraku. Sudili smo se oko alimentacije i to sam izgubio jer nijednog mog svjedoka sud nije želio prihvatiti. Moju odvjetnicu je sud kaznio sa 7000 kuna jer je protestirala. Prošle godine mi je u vrlo negativnom kontekstu spominjala moju majku i to me je strašno pogodilo. Do sada sam šutio zbog djeteta, sina Dominika. Išao sam i na utvrđivanje očinstva i smatram da sam prevaren", rekao je Daniel.

"Prijavila me je kao da sam je tukao, ali je sud tu njenu prijavu odbacio. Ona je napisala knjigu u kojoj me blati. Bio sam prestao plaćati alimentaciju, ali sam poslije sve podmirio. Želi me strpati u zatvor i zbog toga živim u stalnom strahu. Sa sinom nemam kontakt sedam godina. On sada ima 17 godina i vrijeme je da porazgovaramo kao odrasli ljudi", izjavio je.

Popović rijetko daje intervjue te je rekao da se povukao iz javnog života.

"Poprilično sam se povukao iz javnog života. Ne mogu reći onako kao Johnny Štulić, ali slično. Razumijem Johnnyja. U Nizozemskoj mu je mnogo bolje nego ovdje. Tamo ima svoju nirvanu. Da je ovdje, morao bi stalno slušati laži o sebi i opravdavati se svima, a ni zbog čega", zaključio je pjevač.

 

Pročitajte više