Danijela Dvornik opisala neugodno iskustvo i popljuvala splitske taksiste

Foto: Facebook

VIJEST kako Taxi Cammeo napušta Split potaknula je i suprugu pokojne glazbene zvijezde Dine Dvornika da s prijateljima i fanovima podijeli svoje negativno iskustvo sa splitskim taksistima.

Njezino iskustvo prenosimo u cijelosti.

"Prošlo ljeto zovem taxi službu u Splitu sat vremena prije polaska trajekta za Supetar, za relaciju iz Spinuta (širi centar) do trajektne luke. Kako je bilo srce sezone i gužva u prometu, izračunala sam da će mi trebati malo više vremena do trajekta. Prvo sam nazivala službu dobrih 10 minuta jer se nitko nije javljao. Zatim se javila nervozna djelatnica kojoj sam zatražila taxi i obavijestila je da imam psa sa sobom. Čekala sam strpljivo još 5 minuta da se javi netko od taksista kome pas ne smeta. Zatim mi je rekla da će taxi doći za 10 minuta. 10 minuta nazivanja + 5 minuta čekanja na liniji + 10 minuta čekanja taxija je 25 minuta.

Sišla sam dole s torbom, vrećicama i psom. Čekala sam još dodatnih 10 minuta i pizdila na sebe i na taxi, jer sam pješke mogla već stići u trajektnu luku, no torba me zezala. Taksist se ukazao, rekao je da je imao jednu vožnju prije mene i da je strašna gužva. Tko zna, možda je jednostavno pokupio nekoga uz put računajući da će sve stići. Kad sam ja smjestila stvari na zadnje sjedište, zamolio me da "beštiju držim na sebi da mu ne šporka auto."

Auto ne da nije bio čist nego je zaudarao na njegov znoj kojeg on uopće nije osjeća. Vozio me polako, bez žurbe stalno mi govoreći "ne brinite se, stići ćete." Prije trajektne luke, naravno gužva....U vožnji smo proveli 20 minuta i moja glava je bila cijelo vrijeme na prozoru da mi ne pozlije od njegovog opojnog mirisa znoja. Ostalo mi je 10 minuta da na terminalu kupim kartu i otrčim do zadnjeg gata gdje je trajekt. I sve to s torbom i Obamom. Zamolila sam ga da me pričeka dok kupim kartu i da me tih 200-300 metara prebaci do trajekta.

Toliki je bio red na kartama da sam mislila da jednostavno neću stići pa sam se vratila u taxi. U trenutku kada smo stali na terminal, vožnja je koštala 60 kuna. Tu je ugasio taximetar. Kad me prebacio do trajekta tih stotinjak metara, naplatio mi je sve skupa 80 kuna. Nisam imala vremena s njim ulaziti u raspravu jer rampa od trajekta se skoro počela podizati. U trajektu sam kupila kartu. Tad sam se zaklela da više nikad neću koristiti njihove usluge. Jer nije ovo bio prvi put da sam okusila njihovu bahatost i bezobrazluk. Ne dao vam Bog da morate s taxijem u zračnu luku!

Da ne kažem da ako uzmete taxi iz trajektne luke pa želite na neku kraću lokaciju, da vas neće uzeti. Još ako imate psa...bože sačuvaj! Zato me sram ove splitske odluke o tjeranju konkurencije. O splitskim taksistima imam najgore mišljenje (ne kažem da nema nekih svijetlih primjera, ali to su stvarno iznimke, ali cijena i dalje ostaje prevelika). Koristim isključivo Uber i prezadovoljna sam uslugom, ponašanjem vozača i cijenom. Mogao bi Uber zaživjeti i na otocima, a ne da mi vožnju od Supetra do Sutivana (cca 6 km) naplati genijalnih 120 kuna."

Pročitajte više