Danijela Dvornik protiv vojnog roka: "Slinavca će u muškarca pretvoriti samo majka, a ne vojska"

Foto: Facebook/Instagram

DANIJELA Dvornik podijelila je svoje mišljenje o služenju obveznog vojnog roka na društvenim mrežama te izazvala različite reakcije.

 Osvrnula se i na iskustvo Dine Dvornika, te izjavila kako je to bio "čisti gubitak 1,5 godine života kada je samo htio biti mlad i kreativan."

Spominje i kako je to "isto kao da žene prisilimo da svaka mora roditi", te da ono što misli "da će utjecati na to da od slinavca napravimo muškarca jesu majke i očevi."

Reakcije njezinih pratitelja na Facebooku su različite:

"Što se vojske tiče, slažem se....a što se tiče krivnje majke,ovako: i ja sam za neke lose stvari krivila svekrvu... dok nisam rodila svog sina." - napisala je jedna pratiteljica.

"Osobno mislim da ovo služenje vojnog roka ima najmanje veze sa stegom i obukom, nego je netko opet pronašao način kako izvući lovu kroz obnovu devastiranih vojarni..." - izjavila je druga.

"Nisu majke pogotovo starije napravile od sinova slinavce... U naše vrijeme nismo ni znali za gluposti koje danas dečki rade... I zato jesam za vojni rok bar i na kratko... Isto se odnosi i na žensku djecu." - podijelila je svoje mišljenje još jedna majka.

"Da dođe do nekog sranja životnog tipa 91 godine i kad bi mobilizirali muške, te iste osobe koje su protiv obuke bi pljuvale po državi što ih nije obučila nego ih nespremne poslala da ginu..." - komentirao je jedan muškarac.

I naš poznati glumac Filip Juričić oglasio se na društvenim mrežama na temu vojnog roka, ističući kako je bio u vojsci šest mjeseci, te je za njega to bilo gubljenje vremena.

"Ništa pametno nisam naučio, no zato sam dobio jednog dobrog prijatelja. Sinu ne bih poželio isto, tako da sam PROTIV bilo kakve obavezne vojne obuke."

Pročitajte više