Danijela Martinović: Dragi Bog kad je gledao Hrvatsku samo je rekao Jacques Houdek

U POLUFINALU Dore 2011. sljedeće subote natjecat će se Jacques Houdek i Mirko Švenda Žiga koji je ponovo osvojio najviše glasova. Njima će se pridružiti još jedna natjecateljica koju će publika izabrati glasovanjem tijekom tjedna. Na početku pete emisije Dore 2011. preostale je kandidate pozdravila Severina Vučković, a uspješan nastup poželjeli su im članovi večerašnjeg žirija: Danijela Martinović, Ivanka Boljkovac i Miran Hadži Veljković. Ubrzo nakon Severininog nastupa uslijedili su nastupi četvero natjecatelja od kojih je svaki pjevao dva puta. Prije početka natjecateljskog dijela, objavljeno je da uz Jacquesa, Žigu i Dariju Kinzer dalje ide i Katica Marinović kojoj su prolaz omogućili glasovi gledatelja prikupljeni kroz tjedan.

> Severina na Dori poput domine u sado-mazo izdanju: Koža, visoke čizme, umeci i kopče

"Pobjednik Dore mora biti pjevač od formata"

Kako se broj kandidata smanjuje iz emisije u emisiju, svoje viđenje idealnog predstavnika Hrvatske na Eurosongu dala je Danijela Martinović. "Trebamo poslati kvalitetnog izvođača ili izvođačicu i naravno dobru pjesmu. To je uvijek pola-pola", rekla je Danijela. Dodala je i kako pozdravlja novi koncept Dore koji daje šansu mladim pjevačima. "Svakako sam za to da mladi dobiju priliku  i da ih vidi što više ljudi, a upravo im Dora daje tu mogućnost", kazala je Danijela Martinović.

Naša iskusna operna pjevačica Ivanka Boljkovac nada se da će pobjednik Dore biti "pjevač odnosno pjevačica od formata", a za to je neophodan dobar i muzikalan glas, ali i stav. "Bitno je da svoju pjesmu dobro i samouvjereno otpjeva od početka do kraja, dobro je što ima toliko mladih kojima sigurno nije svejedno uoči svakog nastupa ali s druge strane, to im je sjajna odskočna daska za nastavak karijere. Mislim da su svi preostali kandidati jako talentirani", ocijenila je Ivanka Boljkovac.

"Daria mi je pokazala sve svoje mogućnosti. Od visine do uživanja u pjesmi"

Katica je svojim nastupom otvorila natjecateljski dio večerašnje Dore. S obzirom na to da je doba fašnika, simpatična je pjevačica svoju izvedbu pjesme "Tamo gdje je sve po mom" grupe Jinx, počela zamaskirana. Iako je pred kraj standardno ostajala bez daha, Katica je solidno otpjevala pjesmu koja joj očito odgovara i može se reći da je do sad ovo bio njen najuvjerljiviji nastup.

Nakon Katice, na pozornicu je stala Daria Kinzer koja je također ugodno iznenadila u ovoj emisiji. Iako Cherina pjesma "If I Could Turn Back Time" nije pretjerano pjevački zahtjevna, Daria je svela falšanje na minimum i zaista je korektno izvela. Dobila je i pohvale žirija. "Daria mi je pokazala sve svoje mogućnosti. Od visine do uživanja u pjesmi", rekla je Ivanka Boljkovac.

"On bi jednako dobro pasao u selu moga tate i kod Obame da pjeva himnu"

Mirko Švenda Žiga večeras se predstavio u rokerskom izdanju pjesmom "Svi tvoji poljupci" grupe Boa. S bozirom na to da se radi o vrlo živahnoj pjesmi, Žiga je bio pretjerano statičan i samo stajao za mikrofonom, no Danijeli se njegov nastup svidio: "Žigi fantastično stoji rokersko ruho".

Jacques Houdek otpjevao je Princeov hit "Kiss". Uz dvije plesačice iza sebe, Jacques je pomalo plesao i svojom standardno dobrom izvedbom oduševio žiri. "Dragi Bog kad je gledao Hrvatsku valjda je samo rekao Jacques Houdek. On bi jednako dobro pasao u selu moga tate i kod Obame da pjeva himnu", oduševljena je bila Danijela. Miran Hadživeljković je pak komentirao da su svi večerašnji kandidati prošli njegov "test". "Mogli bi na Dolcu nastupiti", rekao je Miran.

Danijela za Katicu, Ivanka za Dariju

U svom drugom nastupu večeras, Katica Marinović je otpjevala "I'm So Excited" grupe Pointer Sisters. Katica je bila nesigurna i povremeno falšala, no Danijela je rekla kako joj se ovaj njen nastup sviđa više od prvog. "Dajem svoj glas Katici", kaže ona.

Daria Kinzer izvela je vrlo zahtjevnu Vanninu pjesmu "Kao rijeka". Pjevačica koja je do sad vjerojatno najviše falšala, ovu je pjesmu izvela začuđujuće dobro, iako niti blizu Vanninoj originalnoj izvedbi. I dalje je rijetko pogađala visoke tonove i očito se mučila sa zahtjevnijim dijelovima pjesme, no svidjela se Ivanki. "Katica i Daria su bile dobre, ali ipak bih dala Dariji malu prednost", rekla je operna pjevačica. "Večeras je bilo sjajno, dobila sam dobre komentare  žirija, nadam se da će publika još jednom glasati za mene, imam već neke ideje što bih izvodila ako prođem", rekla je Darija.

U sljedećoj emisiji Žiga pjeva "You raise me me up" te "Bitangu i princezu"

Žiga koji je večeras očito pretplaćen na rokerske hitove, otpjevao je "Help" grupe Beatles. Pjevaču se nimalo nije svidjelo što su mu večeras dodijeljene takve pjesme pa je, nakon niza pohvala žirija na računa Jacquesa, poručio da i on želi za sljedeći put dobiti "pjevnu pjesmu". "Žiga je imal tu nesreću da nastupa sa Jacquesom večeras", primijetio je Miran.

"Jacques je vrh vrhova u Hrvatskoj u RnB-ju i upućujem mu moj duboki naklon, moji iskreni komplimenti i ostalim pjevačima", rekao je Žiga nakon emisije, još jednom se zahvalivši svojoj publici koja mu je večeras dala preko 6.000 glasova.

"Vrlo sam uzbuđen što sam polufinalist. Stvarno mi je čast pjevati uz ove mlade lavove, svi oni prekrasno pjevaju", zaključio je Žiga. Za razliku od Jacquesa, Žiga je otkrio što sprema za svoj nastup u slijedećoj emisiji, a to će biti "You raise me me up" Josha Grobana te "Bitangu i princezu" Bijelog dugmeta. "U duši sam prikriveni rock and roll pjevač", otkrio je Žiga.

"Da ne bi rekli da me Jacques progutal pa da zato tak dobro pjeva"

Jacques je za svoj drugi večerašnji nastup dobio pjesmu Tonyja Cetinskog "Nek ti bude ljubav sva" koju je izveo gotovo besprijekorno i dobio ovacije publike. "Jacques je izvrstan, predivan i večeras mi je ajnc a. Nije to ni čudo, jer i inače tako dobro pjeva, da ne bi rekli da me Jacques progutal pa da zato tak dobro pjeva", komentirala je šaljivo Ivanka Boljkovac na što joj je voditelj Aleksandar Kostadinov rekao: "Da je to istina da vas je progutal, to bi onda bil duet i mi bi vas automatski diskvalificirali". Danijela je samo izjavila da je ostala bez teksta nakon njegovog nastupa.

"Danas sam prvi puta pjevao kako Bog zapovijeda, očito je da su i glasači to prepoznali, a da je utrka bila tijesna najbolje govori podatak kako je  između mene i Žige bilo je svega 200-tinjak glasova razlike. Jako sam sretan i zahvalan svima", rekao je Jacques. U sljedećoj će emisiji Dore kandidati moći sami izabrati svoju pjesmu, a Jacques kaže kako se još nije odlučio što će izvoditi. "Rekli su nam da mora biti jedna brža i jedna sporija, o tome ću odlučiti kada prespavam", kazao je Jacques.

Pročitajte više