Danska princeza Mary opisala prvi susret s kraljicom, imala je problema s naklonom

Foto: Epa

PRINCEZA Mary od Danske otkrila je kako su izgledali njezini prvi dani u kraljevskoj obitelji. Danski princ Frederik upoznao je Mary Donaldson na Olimpijskim igrama u Sydneyju. Ona je tada radila u reklamnoj agenciji, ali ubrzo je napustila Australiju i preselila u Dansku.

Mary je ispričala kako su joj prvi trenuci sa svekrvom, kraljicom Margaretom, bili dosta stresni. Prisjetila se kada joj je Frederik rekao da će majka doći na čaj, a ona se šokirala jer nije znala kako se treba ponašati, što treba obući i što raditi. 

Posebnih je problema imala s pitanjem kako pozdraviti kraljicu jer joj je Frederik rekao da se treba nakloniti, što je tek morala naučiti. "Naklon sam naučila od svog supruga", rekla je princeza.

Nedavno je bilo skandala u obitelji

Podsjetimo, danska kraljevska obitelj nije sklona skandalima i ekscesima, ali nedavno su imali određenih problema unutar obitelji, a u centru pozornosti bila je i Mary.

Prije nekoliko mjeseci, nakon što je kraljica Margareta objavila kako će njezino četvero unučadi, djeca njezinog mlađeg sina, princa Joachima, ostati bez titula prinčeva i princeza, isplivala je i priča kako je princ Joachim bio zaljubljen u svoju šogoricu Mary.

Španjolski magazin Vanitatis El Confidencial u listopadu 2022. godine pisao je kako je pravi razlog razdora u kraljevskoj obitelji u tome da je Joachim, koji je oženjen za princezu Marie, zaljubljen u svoju šogoricu Mary, suprugu svog starijeg brata Frederika. Cijelu priču potkrijepila je i fotografija koju je objavio švedski ženski tjednik Svensk Damtidning, na kojoj se vidi kako Joachim pokušava poljubiti Mary na gala partyju u Royal Guard Regimentu.

Pročitajte više