Danski crtić za djecu o tipu s najvećim penisom na svijetu šokirao neke roditelje

Screenshot: YouTube

PREVELIKI penis Johna Dillermanda cijelo ga vrijeme dovodi u probleme, što mogu potvrditi djeca u Danskoj nakon gledanja nove emisije o njemu na javnoj televiziji. Neke roditelje, međutim, komedija nije zabavila.

Animirana serija premijerno je prikazana na danskom dječjem kanalu DR Ramasjang 2. siječnja. Naslovni protagonist brkati je muškarac u prugastoj odjeći, čiji podjednako prugasti penis nalik na pipak ponekad ima vlastiti um, zbog čega je Dillermandu neugodno.

U većini navrata i situacija dodatak mu ipak pomaže, primjerice tijekom roštiljanja ili šetnje psa, kao u prvoj epizodi. A sudeći prema opisu serije, jednoga dana mogao bi mu pomoći spasiti i svijet.

Takve genitalije nisu novost u animaciji, prije svega zahvaljujući animeu i hentai pornografiji, no serija za djecu u dobi od četiri do osam godina usredotočena na "čovjeka s najdužim penisom svijetu" nekim danskim roditeljima bila je previše.

U jednoj bijesnoj reakciji na Facebook stranici kanala serija je nazvana neukusnom i nimalo prilagođenom djeci. I mnogi drugi smatrali su da seriju treba ukloniti jer "djeca ne bi smjela vidjeti ono što se u njoj prikazuje", prenosi RT.com.

"Vjerujete li zaista da nešto takvo pripada na dječju televiziju?" pitao se jedan gledatelj. "Koja zdrava osoba može smisliti nešto ovakvo?"

Kritičari tvrde da emisija djecu uči pogrešnoj lekciji o tome što "privatno" znači u izrazu "privatni dijelovi", a djecu može potencijalno učiniti ranjivijima na spolne grabežljivce.

Ipak, mnogi Danci stali su na stranu kanala. Kažu da je John Dillermand zabavan djeci, ali i odraslima, te se uklapa u stil kanala. Zabrinutost za pedofiliju odbacuju te nazivaju moralnom panikom.

Kanal je stao uz svoju produkciju, a šef tvrtke Morten Skov Hansen rekao je kako su tijekom produkcije bili uključeni i stručnjaci za dječju psihologiju.

Kaže kako su dobili i brojne pozitivne reakcije roditelja koji su iskoristili seriju kako bi razgovarali sa svojom djecom o tijelu. 

Prva sezona showa ima 20 petominutnih epizoda, a više od pola već ih je objavljeno putem web stranice kanala.

Pročitajte više