Danski princ Joachim navodno je bio zaljubljen u svoju šogoricu princezu Mary

Foto: Profimedia/EPA

POSLJEDNJIH dana danska se kraljevska obitelj našla u fokusu svjetske javnosti. Nakon što je kraljica Margrethe II. objavila kako će njezino četvero unučadi, djeca njezinog mlađeg sina princa Joachima, ostati bez titula prinčeva i princeza, sada je isplivala i priča kako je princ Joachim bio zaljubljen u svoju šogoricu.

Kako donosi španjolski magazin Vanitatis El Confidencial, pravi razlog razdora u kraljevskoj obitelji krije se u tome da je Joachim, koji je oženjen za princezu Marie, zaljubljen u svoju šogoricu Mary, suprugu svog starijeg brata Frederika. Cijelu priču potkrijepila je i fotografija koju je objavio švedski ženski tjednik Svensk Damtidning, na kojoj se vidi kako Joachim pokušava poljubiti Mary na gala partyju u Royal Guard Regimentu.

"S očitim znacima alkoholiziranosti, čini se da je mlađi sin kraljice Margrethe pokušao zalijepiti svoje usne za usne svoje šogorice, no ona se uspjela iz svega izvući, ostavši pri tome i dalje nasmiješena, iako je svemu svjedočila Marie", piše Vanitatis El Confidencial i dodaje kako su još 2004., nedugo nakon vjenčanja Frederika i Mary, danski mediji špekulirali kako je Joachim zaljubljen u svoju šogoricu.

Princ Joachim: Nikada nije lako vidjeti kako se vašu djecu loše tretira

Podsjećamo, od 1. siječnja 2023. godine princ Nikolaj, princ Felix, princ Henrik i princeza Athena više neće biti prinčevi i princeza. Umjesto toga koristit će titule grofa i grofice i od sljedeće godine neće biti visočanstva, nego ekselencije. Danska kraljica rekla je da je to u skladu s "drugim kraljevskim kućama".

Taj potez neće utjecati na djecu Margretheina najstarijeg sina i prijestolonasljednika Frederika, koji sa suprugom princezom Mary ima dva sina i dvije kćeri. Sva unučad zadržava svoja mjesta u nasljeđivanju. Princ Joachim ranije je izjavio da su njegova djeca ovim potezom "kažnjena" te da mu je vijest o oduzimanju titula priopćena tek pet dana prije nego što je objavljena.

"Svi smo jako tužni. Nikada nije lako vidjeti kako se vašu djecu loše tretira. Nalaze se u situaciji koju ne razumiju. U svibnju mi je predstavljen plan koji je u osnovi najavio da će djeca ostati bez titula kada napune 25 godina. Athena će imati 11 godina u siječnju", rekao je. 

Pročitajte više