David Arquette i Courtney Cox ponovno "vrište"

"VRISAK", jedan od najpopularnijih novovalnih horora, vraća se po četvrti puta. Ovog puta riječ je o početku nove trilogije pa je prilično realno očekivati da će se nakon novog Vriska u narednih nekoliko godina pojaviti još najmanje dva dijela. Iako je do sada bilo riječ samo o nagađanjima, svoje ponovno pojavljivanje u filmu potvrdili su Courtney Cox i David Arquette dok se Neve Campbell u novim nastavcima neće pojaviti jer osnovna je ideja uvesti neke nove likove.

Svoj povratak nije potvrdio stari majstor horora Wes Craven čije bi sudjelovanje svakako popravilo izglede da se serijal uspješno vrati na velike ekrane. Doduše, teško je pretpostaviti postoji li uopće interes za povratkom ove franšize jer posljednji je nastavak bio loš na nekoliko razina. Naravno, taj se pad kvalitete nije znatno odrazio na rezultate na američkim blagajnama jer u odnosu na prethodnike treći je dio podbacio za samo desetak milijuna dolara.

Za scenarij će se ponovno pobrinuti Kevin Williamson koji je odradio i prva tri dijela, a upoznati sa situacijom tvrde da o njemu ovisi i angažman redatelja jer Craven će se, navodno, u projekt uključiti samo ako scenarij bude na nivou.

Što se radnje filma tiče malo je toga poznato osim da će ginuti "neki novi klinci" i da će ubojica ponovno nositi Munchovim "Krikom" inspiriranu masku. Ono što je u ovom trenutku poznato jest da bi se film u kinima trebao pojaviti krajem iduće godine, a u ovom trenutku govori se o devetom mjesecu.

Pročitajte više