Davno zaboravljena erotičnost ženskog tijela u novom spotu grupe Putokazi "Vodena"

RIJEČKA grupa Putokazi ne prestaje iznenađivati svojim videospotovima. Nakon što su napravili prvi hrvatski interaktivni spot za pjesmu "Šumska", sada su se vratili četiri desetljeća u prošlost. S obzirom na to da je u ovim turobnim vremenima nostalgija u modi, grupa je napravila videouradak koji je inspiriran 70-im godinama prošlog stoljeća.

Snimke za najnoviju pjesmu Putokaza "Vodena (Grabber & Tomec Rmx)" pronađene su u arhivi Petra Trinajstića, poznatog riječkog majstora filma, filmskog scenarista i redatelja. Za razliku od mnogih današnjih spotova u kojima se ljudsko tijelo prikazuje na prilično vulgaran način, "Vodena" pršti od erotike i pritajenog seksipila. Spot je sastavljen od snimki podvodne igre oblika, svjetla i ženskog tijela od kojih je Kreativni odjel iz Rijeke napravio videoremiks.

"Sa svih strana okruženi smo golotinjom, i to prije svega zbog komercijalnih razloga. Ovo je nešto suprotno: lijepo žensko tijelo u umjetničkom filmu", opisala nam je spot voditeljica Putokaza Miranda Đaković i objasnila da "naga tijela u umjetnosti postoje otkad je umjetnosti uopće". Također napominje da spot neće biti prikazan na televiziji, baš kao niti prethodni za pjesmu "Šumska". "Na TV-u se prikazuju razni neukusni nasilni i opsceni sadržaji pa i ne treba očekivati da svojih 5 minuta dobije nešto poput umjetničkog prikaza ljudskog tijela u prirodnom ambijentu", kaže voditeljica Putokaza.

Pročitajte više