Davor Gobac o Baby Lasagni: Moć PR-a je nevjerojatna

Foto: Press

Kultni punk rock sastav Psihomodo pop započeo je ovo proljeće turneju Vjerujem u čuda u sklopu koje 25. svibnja stiže na splitske Gripe.

Tim povodom frontmen Davor Gobac gostovao je u programu Radio Dalmacije i otkrio koje ga sve emocije vežu za drugi najveći grad u Hrvatskoj, koji su mu sve predmeti u njegovoj dugogodišnjoj karijeri bili bačeni na pozornicu i priznao kako je ove godine prvi put gledao Eurosong te pohvalio našeg predstavnika Baby Lasagnu.

Ovom turnejom bend obilježava 40 godina karijere, a i sam Gobac nedavno je proslavio 60. rođendan.

"Isti rođendan proslavio bi ove godine i Dino Dvornik, na taj bih party sigurno išao. S njim sam proveo puno nezaboravnog vremena. Fali Dino na cijeloj sceni, nemaš više takvog izvođača. Ima nekih koji su, recimo, na tom tragu, ali nitko nije tako dobar kao on i to se definitivno primijeti", rekao je Gobac. Prisjetio se i svog djetinjstva.

"Prva asocijacija na Split mi je djetinjstvo i moj dida sa Šolte. Kao mali puno sam vremena provodio ovdje. Kupao sam se na Maloj Krušici, posebno sam volio ljeta sa svojima, jeo sam smokve i pio kišnicu iz gustirne. A iz ove odrasle faze, Split uvijek podsjeti na neizostavan dio našeg života, na našeg preminulog bubnjara Tigrana koji se rodio ovdje."

O Baby Lasagni: Moć PR-a je nevjerojatna

U svom dugogodišnjem stažu na pozornici doživio je mnogo toga, ispričao je Gobac voditeljskom dvojcu Ines Nosić i Gordanu Vasilju. "Bacali su svašta, između ostalog tu su gaćice, grudnjaci, ključevi od auta, komadi pipe iz WC-a, u raznim fazama je letilo sve. Ali s vremenom se smanjilo to, odavno nešto nije doletjelo", požalio se.

Priznao je i kako mu nastup Baby Lasagne u Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu nije promakao. "Gledao sam Eurosong, nećeš vjerovati, i to prvi put. Pa dobro, Baby Lasagna je napravio posao. Moć PR-a je nevjerojatna. Mali ima već tri rasprodane Šalate, nastup je stvarno rasturio, ono za svaku pohvalu."

Cijeli bend željno iščekuje ovaj splitski koncert jer odavno nisu svirali na Gripama. "Draga publikice, drage majke, drage 'ćerkice, drage bakice, dragi očevi, stričevi i sve ostalo, dođite na Psihomodo pop. Pogledajte još taj rock and roll bend koji je živ i još uvijek postoji jer tko zna što ćete za koju godinu moći gledati", poručio je Gobac.

Nakon Splita turneja Vjerujem u čuda se nastavlja, a veliko finale pred bendom je u zagrebačkoj Areni ove jeseni.

Pročitajte više