Debbouze, Depardieu, Reno - najbolje plaćeni francuski glumci

JAMEL DEBBOUZE, arhitekt Numerobis iz "Asterixa i Obelixa: misija Kleopatra" najbolje je plaćen francuski glumac u 2002., a slijede Gerard Depardieu i Jean Reno, prema listi koju je proteklog vikenda objavio "Le Figaro Entreprises".

Sa zaradom od 2,12 milijuna eura, glumac i komičar koji će u lipnju navršiti 28 godina, prednjači pred Gerardom Depardieuom (2,02 milijuna eura), Jeanom Renoom (1,7 milijuna) i Christianom Clavierom (1,65 milijuna).

Trojica među prvom četvoricom igrala su u "Misiji Kleopatra", filmu Alaina Chabata koji je doživio velik uspjeh. Jean Reno je igrao u "Jet Lagu" i u "Rollerballu", dvama filmovima koji nisu imali uspjeha na tržištu.

Poredak "Le Figaro Entreprisesa" temelji se na pozornom proučavanju ugovora 21 najbolje plaćenog francuskog glumca koji je igrao u filmu čija je premijera bila 2002. Bruto zarada uključuje honorar, autorska prava na prihode i dio utrška od prodanih karata.

Na ljestvici za 2002. potom dolaze Gerard Lanvin ("Le Boulet", "Trois zeros") sa 1,64 milijuna eura, Daniel Auteuil ("Ladversaire", "La folie des hommes") s 1,53 milijuna, Samuel Le Bihan ("Trois zeros", "La mentale", "A la folie, pas du tout") s 1,23 milijuna, Catherine Daneuve ("Huit femmes", "Au plus pres du paradis") s 1,15 milijuna i Juliette Binoche ("Jet Lag") sa 823.000 eura.

"Le Figaro Entreprises" objavio je neke zanimljive točke ugovora, pa je tako Jamel Debbouze (inače poznat i iz hvaljene "Amelie") tražio da se zaposli njegova brata čitavo vrijeme dok se snima film i 13.000 eura na dan ako snimanje bude trajalo dulje od predviđenog.

Pročitajte više