Demi Lovato objavila protestnu pjesmu Swine u obranu prava na pobačaj

Zvijezda pop scene, Demi Lovato, javno je istupila snažnom obranom prava žena na pobačaj. Lovato je objavila novu protestnu pjesmu Swine jednu godinu nakon što je Vrhovni sud poništio Roe v. Wade.

Lovato, poznata po svojoj otvorenoj podršci pravima žena i LGBTQ+ zajednice, ovom pjesmom želi izraziti svoje nezadovoljstvo prema ovom zakonu i sličnim mjerama koje ograničavaju ženska prava.

Oštra kritičarka

"Svinje" u pjesmi predstavljaju političare koji podržavaju ovakve restriktivne zakone. Lovato koristi oštar i emotivan jezik kako bi osudila njihov stav prema ženama i pravima na pobačaj, nazivajući ga "zlostavljanjem".

Demi Lovato već dugi niz godina otvoreno govori o svojim političkim stavovima, često koristeći glazbu kao platformu za istupanje u javnosti. Swine je samo posljednji u nizu snažnih političkih izjava.

Ovaj korak je ključan za podizanje svijesti o ovoj temi, ali i za pružanje podrške ženama koje se bore za svoja prava. Pjesma, iako popraćena kontroverzama, sigurno će pokrenuti važnu raspravu o pravima na pobačaj, a posebno u kontekstu sve većeg pritiska konzervativaca na ova prava.

Hmmm… Što publika misli?

Pa ipak, je li ovo način kako ostati relevantan u svijetu pop glazbe koja je godinama uvelike zasićena glazbenicima koji se pojave i vrlo brzo nestanu sa scene?

Kod svake “emotivne” tematike treba ostati oprezan s donošenjem odluka, posebice kada njih zagovaraju osobe koje imaju snažan utjecaj na veliki broj ljudi. Što se tiče same pjesme i mišljenja oko nje, omjer likeova i dislikeova možda pokazuju nezadovoljstvo ovim načinom razmišljanja, a svakako je moguć i odmak javnosti od celebrityja koji se žele uplitati u politiku s vrlo vulgarnim načinom izražavanja.

Pročitajte više