Dentech otkriva koje je najbolje rješenje za sve oblike bezubosti

Foto: Press

DO SADA ste već zasigurno primijetili da je osmijeh jedna od prvih stavki koje zamijetimo kod osoba s kojima se upoznajemo. Ipak, osobe koje kriju svoj osmijeh često to rade zbog nedostatka jednog ili više zubi. Kako je estetska prihvatljivost u današnjem dobu jako važan faktor kod ostavljanja prvog dojma na druge ljude, stomatolozi ističu da su zubni implantati najbolje rješenje za sve vrste bezubosti.


 
U splitskoj dentalnoj klinici Dentech ističu da veliku pažnju posvećuje kvaliteti zubnih implantata te cijelom procesu kroz koji njihovi pacijenti prolaze od početnih konzultacija i traženja najboljeg rješenja, pa sve do potpunog oporavka.

Koje implantate koristite u klinici Dentech?

U našoj klinici koristimo isključivo premium brand implantata – švicarski Straumann. Premium klasom implantata zajamčena je kvaliteta materijala korištenih pri izradi, kao i znatno umanjen rizik od komplikacija. Prednost je Straumann implantata to što su izrađeni od titana i titanskih slitina najveće kvalitete i visoke čvrstoće te ih je moguće koristiti čak i kod najzahtjevnijih slučajeva. Još je prednost ovih implantata to što su biokompatibilni, odnosno nisu štetni za čovjekov organizam i tijelo ih neće odbaciti, a svaki implantat dolazi s jedinstvenim serijskim brojem i garancijom izvrsnosti materijala.

Kako izgleda proces ugradnje zubnih implantata?

Proces ugradnje zubnih implantata odvija se u nekoliko faza. Kada pacijent osjeti potrebu za ugradnjom implantata, prvi korak u procesu su konzultacije. Na konzultacijama se otvoreno raspravlja o mogućnostima i potrebama pacijenta, obzirom da je svaki pacijent u potpunosti individualan i svačije potrebe su različite. Pri prvom pregledu i konzultacijama odrađuje se i rendgenski snimak čeljusti te se obrađuje anamneza pacijenta kako bi se utvrdilo da je pacijent u potpunosti pravi kandidat za ugradnju zubnih implantata.

Nakon što se pronađe najbolja solucija za pacijenta i kada se odrade eventualni pripremni postupci za postavljanje implantata, slijedi dogovoreni termin ugradnje zubnih implantata. Sam proces ugradnje traje oko 30 minuta po implantatu i u potpunosti je bezbolan, obzirom da se izvodi pod lokalnom anestezijom. Za to vrijeme kirurg postavlja implantate u kost nakon čega slijedi šivanje sluznice i eventualno postavljanje privremenih protetskih radova. S obzirom na individualnost svakog pacijenta, privremene se proteze postavljaju isključivo ukoliko implantati imaju dobru primarnu stabilnost, a izrađuju se od materijala koji su lagani i imaju smanjen rizik od pretjeranog opterećenja tek ugrađenih implantata. 

Naravno, nakon procesa ugradnje, pacijenti dobivaju detaljne upute i terapiju propisanu od strane Dentechovog doktora dentalne medicine, a kojih se pacijenti trebaju pridržavati sljedećih nekoliko dana.

Druga faza nakon postavljanja implantata zove se regenerativna faza, a traje između 4 i 6 mjeseci. U toj fazi se događa proces oseointegracije – srastanje implantata s kosti. Kako je svaki pacijent različit, vrijeme potpune oseointegracije u potpunosti je individualno, kažu nam u Dentechu. Također je uz korištenje Straumann implantata vrijeme oporavka od ugradnje kao i potpune oseointegracije znatno kraće, a sve zbog kvalitetnih svojstava korištenih materijala te izvrsne tehnološke izvedbe.

Nakon dovršetka druge faze slijedi treća, i posljednja, faza. Nakon što je proces srastanja implantata s kosti u potpunosti dovršen, Dentechov će implantolog otvoriti vaš implantat i na njega postaviti nadogradnju koja će se vidjeti poviše zubnog mesa, a na koju se postavlja krunica ili most, odnosno završni protetski rad. U toj ćete fazi dolaziti na probe protetskih radova kako bi bili sigurni da ćete biti u potpunosti zadovoljni funkcionalnošću i estetikom vašeg završnog protetskog rada, jer smo u Dentechu uvijek posvećeni potpunoj izvrsnosti i zadovoljstvu pacijenata.

Jesu li implantati najbolje rješenje za sve oblike bezubosti?

Zubni implantati će uvijek biti najbolje rješenje za sve oblike bezubosti. Prvenstveno, oni su doživotno rješenje kojim se postiže optimalna funkcionalnost čeljusti pacijenta i njihovom ugradnjom se prevenira gubitak kosti, kao i dodatne anomalije koje kod nedostatka zubi nastaju u čeljusti. 

Za svaki implantat pacijent dobiva doživotnu garanciju od strane proizvođača, no ipak je važno napomenuti kako ta garancija neće vrijediti u slučaju neadekvatne oralne higijene, a koja može dovesti do teškog upalnog procesa oko implantata. Zbog toga uvijek naglašavamo iznimnu važnost održavanja kvalitetne i redovne oralne higijene, kako bi među ostalim, očuvali zdravlje i ostalih zubi.

Također se pomoću implantata postiže u potpunosti prirodan izgled, čime nadograđen zub estetski ne odstupa od ostatka zubnog niza pacijenta. 

Kako se u vašoj klinici kreću cijene zubnih implantata?

Potpune cijene ugradnje i nadogradnji zubnih implantata ovise o više faktora, ovisno o materijalima koji se koriste za izradu protetskih nadogranji i slično. Možemo reći kako si u našoj klinici svaki pacijent može priuštiti implantat s metal-keramičkom protetskom nadogradnjom, što rascjepkano na 36 rata kod beskamatnog plaćanja iznosi svega 200 kuna mjesečno, no u svakom slučaju prvo preporučamo orijentacijske konzultacije s pacijentom kako bi mogli dogovoriti najoptimalnije rješenje za njegove individualne potrebe i mogućnosti.

Kako vas pacijenti mogu kontaktirati?

Za sve pacijente uvijek smo na raspolaganju svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati, putem e-maila info@dentech.hr, fiksnog telefona 021/488-699, mobilnog telefona 099/482-7567, Facebooka i Instagrama

Rado ćemo s njima podijeliti svoje mišljenje i iskustva kako bi pronašli odgovarajuće rješenje koje će im omogućiti da se ponovno smiješe s ponosom, jer sretan osmijeh pacijenata nama je najveća nagrada.

Pročitajte više