Deppa će zamijeniti ova glumica u Piratima s Kariba 6? Fanovi pozivaju na bojkot

Foto: Press/Profimedia

IZGLEDA da se kapetan Jack Sparrow neće vratiti u akciju. Prema izvješćima, megazvijezdu se izbacuje iz šestog dijela kultne franšize Pirati s Kariba. Disney razmatra glumicu Ayo Edebiri kao zamjenu za Johnnyja Deppa. Njen lik se navodno zove Anne.

Uloga se temelji na životu Anne Bonny, gusarke iz 17. stoljeća. Vijest nije baš dobro sjela obožavateljima. "Disney je sranje", prvi se javio na X-u šef Tesle Elon Musk. "Nitko to neće gledati bez Deppa", "Jedva čekam da Disney bankrotira", "Bojkot", slažu se s njim ljutiti fanovi.

"Anne Bonny bila je crvenokosa Irkinja"

Neki pišu da je Bonny bila blijeda, crvenokosa Irkinja i navode da je zbog toga izbor Edebiri, koja je nigerijskog podrijetla - gaf. Drugi su prozvali Disney za "blackwashing" (ubacivanje crnaca u povijesne likove koji su bijele rase).

"Disney stvarno ima loše mišljenje o crncima. Stalno im daju uloge bijelih povijesnih ličnosti, a jedina crna nacija o kojoj su odlučili snimiti film zapravo nije postojala", "Anne Bonny bila je Irkinja. Povijesna ličnost koju mnogi Irci vole. Zašto daju ulogu nekome tko nije Irkinja", komentiraju.

Pročitajte više