Najluđe presude ikada: Od sramotnih natpisa do služenja u crkvi

Screenshot: Youtube

KAZNE zatvora, društveno korisni rad i novčane kazne nisu jedine presude koje možete dobiti za nedjela. Suci diljem svijeta ponekad doista imaju inspiracije za presude koje donose, a neke od njih su nasmijale svjetsku javnost i društvene mreže, te osuđenike dovodile na stupove srama. Sajt Oddee otkrio je najluđe presude ikada.

1. Jessica Lange i Brian Patrick su 2003. godine ukrali kip malog Isusa iz Fairport luke. Kako je taj mali kip bio dio božićnih jaslica lokalne crkvene zajednice, članovi zajednice su ih tužili. Nakon što su počinitelji uhvaćeni, sudac im je dosudio vrlo čudnu, ali i odgojnu kaznu. Naime, dvoje kradljivca morali su prošetati cijelim gradom s magarcem koji je nosio natpis "Ispričavamo se zbog neugodnosti." Nakon sramotne šetnje nakratko su završili i u pritvoru.

2. Nakon što je uhvaćena u teškom prometnom prekršaju, 32-godišnjoj Sheni Hardin je u Clevelandu izrečena vrlo dosjetljiva kazna. Puna dva dana morala je držati natpis "Samo idiot bi vozio po pločniku da zaobiđe školski autobus." 

3. Nakon što je vozila u pijanom stanju i pri tome ozlijedila nekoliko ljudi, jedna žena iz Južne Karoline dobila je kaznu koja se sastojala od čitanja biblijske knjige Job te pisanja priručnika o istoj. Ipak, sudac nije stao na traumatiziranju Biblijom već joj je dodijelio i osam godina zatvora.

4.Tyler Alred, koji je sa 17 godina skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo njegov najbolji prijatelj, dobio je 10 godina "robije" u crkvi. Kazna se sastojala od svakodnevnog služenja u lokalnoj crkvi, završavanja srednje škole i redovnog testiranja na drogu i alkohol.

5. Pet Božića u zatvoru provela je Betina Young koja je osuđena za ilegalno izdavanje vozačkih dozvola. Kazna zatvora se odnosila na Badnjak, Božić i dan poslije Božića, a ostatak godine Young je bila na slobodi.

6. Nakon što je dobio kaznu od 150 dolara zbog preglasne glazbe koja je ljutila susjede, Andrew Vactor je sutkinja izišla u susret i ponudila mu da umjesto plaćanja kazne odsluša 20 sati klasične glazbe. Reper je izdržao 15 minuta i predpostavlja se da je ostatak kazne platio.

Pročitajte više