Desna ruka Jeffreyja Epsteina: Dokumentarac otkriva sve o životu Ghislaine Maxwell

Foto: U.S. Attorney's Office for the Southern District of New York

GHISLAINE MAXWELL u utorak je na njujorškom sudu osuđena na 20 godina zatvora, a povodom presude na DOX TV-u u četvrtak 30.6. u 21:55 prikazivat će se serijal Desna ruka Jeffreyja Epsteina.

Dokumentarna serija Desna ruka Jeffreyja Epsteina istražuje moćnu i misterioznu Ghislaine Maxwell, pripadnicu britanske društvene elite, čiji život kreće silaznom putanjom kada upozna Epsteina.

Tri epizode serije, čija produkcija iznosi čak 850.000 dolara po epizodi, prate Ghislaine od njenog kompliciranog djetinjstva i složenog odnosa s ocem do njegove sumnjive smrti te upoznavanja s Epsteinom, kada njen život poprima potpuno mračnu dimenziju.

Od raskošnih zabava do skrivenih kamera u zidovima njihovog penthausa, Ghislaine i Epstein bili su nedodirljivi sve do razotkrivanja stravičnih seksualnih zločina. Kriminalistička serija otkriva misterioznu priču o moći, seksu i novcu te baca novo svjetlo na duboku umiješanost Ghislaine Maxwell u zločine Jeffreyja Epsteina.

Slušaj Jeffreyja Epsteina

Slučaj Jeffreyja Epsteina šokirao je javnost. Milijarder poznat po druženju s američkim bogatašima i političarima, 2019. uhapšen je i optužen za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje stotina mladih djevojaka. Međutim, prije početka suđenja, u kolovozu 2019. godine pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Jeffrey Epstein, investicijski bankar i multimilijunaš prijateljevao je s Billom Clintonom i Donaldom Trumpom, bivšim predsjednicima SAD-a, a na popisu njegovih prijatelja nalazili su se i brojni uglednici. Za svoje brojne zločine nikada neće odgovarati, a misterioznost oko njega, pogotovo oko načina na koji je zaradio toliki novac, ne jenjava ni poslije okončanja njegovog života.

U srpnju 2020. uhapšena je Ghislaine Maxwell, njegova bivša djevojka i najbliža suradnica, pod optužbama da je upravo ona podvodila maloljetnice bogatašu i prisiljavala ih na seks s Jeffreyjem Epsteinom, ali i s njegovim slavnim prijateljima i poslovnim partnerima.

Ovog je tjedna, nakon gotovo dvije godine suđenja, na njujorškom sudu proglašena krivom i osuđena na 20 godina zatvora.

Kći britanskog medijskog mogula

Ghislaine Maxwell je kći britanskog medijskog mogula Roberta Maxwella, koji je 1991. pod misterioznim okolnostima poginuo na svojoj jahti. Zanimljivo, u trenutku smrti bio je u središtu afere jer se za pokrivanje svojih dugova "poslužio" novcem iz mirovinskog fonda svojih radnika. Ghislaine se nakon smrti oca seli u SAD, gdje upoznaje Epsteina.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Ghislaine uskoro Epsteinu postala dugogodišnja suradnica, osoba od povjerenja i osobna asistentica. Upravo zahvaljujući Ghislaine, Epstein je imao kontakte i u Buckinghamskoj palači, a princ Andrew, vojvoda od Yorka (drugi sin kraljice Elizabete), bio je gost na ludim zabavama koje je za jet-set priređivao Epstein.

Pročitajte više