Detour snima novi spot: "Obična priča" na krilima jesenje kiše

JEDNO od apsolutnih osvježenja na hrvatskoj glazbenoj sceni te svojevrsni produžetak nekadašnjeg Yammata, bend Detour ovih dana snima spot za prvi singl s aktualnog albuma, pjesmu imena "Prijatelj" i to pod redateljskom palicom mladog i talentiranog Filipa Philatza Filkovića. Redatelj nam je ispričao da je radnju spota odlučio smjestiti doslovno na cestu. "Htio sam vizualno dočarati neku intimnu situaciju kada ste parkirani u svojem automobilu pored ceste ili na parkingu, slušate radio, čekate nekoga, vodite ljubav ili nešto deseto", priča Filković.

"Radimo mozaičnu priču o ljudima koje pratimo kroz dan u nekim njihovim situacijama, neke priče su međusobno povezane, a neke su slučajnost, upravo to još više daje na mistici cijele radnje", kaže Filip, redatelj ove godine nominiran za Zlatnu Kooglu te Porin za svoj prošlogodišnji hit video spot "Eskim" mlade i perspektivne Vatre, koja je s Filkovićem već nekoliko puta surađivala.

Teški uvjeti snimanja mladu ekipu nisu mazili


Iako uvjeti snimanja mladu ekipu nisu mazili, što zbog umjetnih atmosferičnih uvjeta (kontrolirane umjetne kiše), što zbog nevremena koje je iznenada doputovalo na set, dobrog raspoloženja i smijeha na snimanju nije nedostajalo. Budući da spot kroz nekoliko scena priča crtice iz svakodnevnog života, koje uključuju ljubav, mržnju, svađu, seks i konzumaciju droge, redatelju je uspjelo spojiti likove međusobno. Kako? Saznat ćete kada spot bude dovršen, a što će biti, koliko čujemo, sredinom kolovoza.

Kulminacija radnje? Pričekajte kraj snimanja!

"Kroz zanimljive situacije video spot će ispričati radnju nekolicine običnih ljudi, ljubav, mržnja, svađa, kontakt pa čak i seksualni odnos te konzumacija droge. Upravo kroz intiman pogled u ljudske živote, želio sam stvoriti njihov mali svemir zatvorivši ih u njihove automobile i okruživši ih atmosferičnom kišom. Ono što svi likovi međusobno imaju zajedničko je stvar koju će gledatelji imati prilike vidjeti na finalnom rezultatu", kaže Filković.

Pročitajte više