Devetero glumaca koji su zamalo odustali od uloga koje su ih proslavile

Foto: YouTube

MNOGI glumci vjerojatno imaju poriv odustati od uloge jednom kada vide da im posao možda ipak neće odgovarati, ali se natjeraju odraditi ga i na kraju sve ispadne kako treba. Upravo se to dogodilo ovim slavnim holivudskim facama, koje su zamalo odustale od uloga koje su im na kraju donijele svjetsku slavu ili su se pokazale možda i najvećima u karijeri.

Bilo da im nisu odgovarali scenariji, da se nisu slagali s kolegama, redateljem i ostalom ekipom na setu ili da im se snimanje preklapalo s drugim snimanjem, ovi su glumci zamalo odustali od vrlo važnih uloga u svojoj karijeri.

Macaulay Culkin - Sam u kući 2

Na prvi spomen sintagme dječja zvijezda vjerojatno svima na pamet padne Macaulay Culkin, odnosno Kevin iz kultnih filmova Sam u kući 1 i 2. Culkin je snimio dva filma o dječaku kojeg roditelji slučajno ostave samog, ali manje je poznato da zamalo nije glumio u drugom dijelu. Naime, njegov je otac, kako piše Brightside, prijetio studiju da neće dozvoliti Macaulayu da glumi u nastavku filma ako ga ne uvrsti kao glavnog glumca u još jedan svoj film koji je tada planirao.

Daisy Ridley - Ratovi zvijezda

Britanska glumica utjelovila je Rey u sequel trilogiji Ratova zvijezda, ali zanimljivo je da je Ridley zamalo odustala od uloge, i to odmah prvog dana snimanja. Redatelj je kritizirao njezinu glumu, a Daisy se naljutila toliko da je dobila napadaj panike na setu. Zbog toga je navodno razmišljala o tome da odmah odustane, ali se predomislila.

Benedict Cumberbatch - Sherlock Holmes

Iako ga danas svi znaju kao Doctora Strangea iz Marvelove franšize, onim malo većim fanovima lika i djela britanskog glumca on će uvijek biti možda i najbolji Sherlock Holmes. Ipak, Cumberbatch je zamalo odustao od snimanja četvrte sezone serije o legendarnom detektivu Holmesu. Redatelj je otkrio kako je morao dugo i iscrpno pregovarati, a na kraju i nagovarati Benedicta da snimi četvrtu sezonu jer mu je raspored bio pretrpan.

 

Al Pacino - Kum

Šefovi studija tih godina nisu htjeli da tada još malo poznati Al Pacino dobije ulogu Michaela Corleonea. Čak i kada je snimanje počelo, i dalje su sumnjali u Pacina i njegove sposobnosti, a u jednom trenutku i Al je htio odustati jer nije htio biti među ljudima koji ga ne žele vidjeti u toj ulozi. Međutim, redatelj Francis Ford Coppola nagovorio ga je da ostane.

Dwayne Johnson - Rampage

Popularni The Rock zamalo je odustao od uloge u blockbusteru Rampage kada je vidio u scenariju da njegov lik na kraju filma pogine. Dwayne je inzistirao da se scenarij promijeni tako da njegov lik ipak preživi. Na kraju je The Rock izvojevao svoju bitku i scenarij je promijenjen, a on je snimio film s hepiendom.

 

Lisa Kudrow - Prijatelji

Svojevremeno je Kudrow otkrila kako je htjela napustiti Prijatelje već nakon treće sezone jer joj je njezin lik bio dosadio. No Matt LeBlanc, koji je glumio Joeyja, nagovorio ju je da ostane. Navodno joj je rekao da ne uzima svoju ulogu baš tako ozbiljno i da se malo opusti.

Brad Pitt - Intervju s vampirom

Pitt je zamalo odustao od uloge u filmu Intervju s vampirom, i to zato što se na setu osjećao loše. "Proveo sam šest mjeseci u mraku, nosio sam kontaktne leće i šminku", rekao je jednom prilikom Brad Pitt. Američki glumac je čak rekao producentu da želi napustiti snimanje.

"Zvao sam Davida Geffena i rekao mu da ja to više ne mogu raditi. Pitao sam ga koliko će me koštati ako odustanem. Rekao mi je da ću morati platiti 40 milijuna dolara", rekao je Pitt. Film je, dakako, snimio do kraja.

Alan Rickman - Harry Potter

Legendarni britanski glumac Alan Rickman ostat će zauvijek upamćen kao profesor Severus Snape iz Harryja Pottera. Međutim, Rickman je zamalo odustao od uloge, i to već nakon drugog filma. Navodno je bio razočaran producentima i redateljima, kao i pričom o Harryju Potteru. U svojim je memoarima otkrio da je htio "isprašiti guzice ljudima koji su radili na filmu". Rickmanu je jako smetalo to što priča nije dovoljno razrađena. No, srećom, ostao je.

Sarah Jessica Parker - Seks i grad

Američka glumica je zamalo odustala od uloge koja ju je proslavila, i to zato što nije htjela žrtvovati filmsku karijeru zbog one televizijske. Planirala je napustiti seriju navodno već nakon pilot-epizode, ali se na koncu, srećom, predomislila.

Pročitajte više