Devetogodišnjak simpatiji poslao ljubavno pisamce pa ga optužili za seksualno uznemiravanje

Screenshot: Youtube

DEVETOGODIŠNJI dječak sa Floride je zbog pisanja ljubavnog pisamca djevojčici koja mu se sviđala zaradio optužbu za seksualno uznemiravanje, javljaju ABC News.

Mališan je djevojčici napisao "volim te" unutar nacrtanog srca, a zatim je dodao i "sviđaju mi se tvoje oči jer sjaje poput dijamanata". Poruku je presreo jedan od učitelja nakon što su dječaka ostali učenici počeli zadirkivati da "sigurno djevojčicu želi vidjeti golu", a zaljubljeni mališan je potom završio kod ravnatelja Hillsborough County škole.

Dječakovoj majci je zatim stiglo službeno očitovanje ravnatelja da će škola podnijeti "tužbu za seksualno uznemiravanje" protiv dječaka ako napiše još koju poruku djevojčici.

"Koje dijete nije napisalo ljubavnu poruku? Moj devetogodišnjak ni ne zna što znači seksualno zlostavljanje", izjavila je šokirana majka koja je željela ostati anonimna, kako bi zaštitila svoje dijete.

Suočen s napadom javnosti, ravnatelj se branio da je dječak poslao više od jedne poruke, a kako su bile "neželjene, to graniči sa seksualnim zlostavljanjem".

Lokalna dječja pravobraniteljica Kristi Davisson je pak zgrožena optužbama.

"Razočarana sam što su nadležni odlučili poduzeti tako stroge mjere prema dječaku. No čudilo bi me da ijedan policajac ili tužioc doista i odluče poduzeti zakonske mjere protiv mališana", izjavila je Davisson.

Pročitajte više