Dikan je tijekom razgovora s Bagom bacio vjenčani prsten: "Gotovo je s mojim brakom"

Screenshot: HRT

VODITELJ i novinar Nove TV Mislav Bago preminuo je iznenada u 49. godini. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj novinarski rad. Upamćen je i po mnogim televizijskim trenucima i razgovorima, poput onih s Andrejem Plenkovićem i Ivom Sanaderom. Ali bilo je tu i razgovora s gostima iz manje ozbiljnih sfera od političke.

Jedan od njegovih poznatih razgovora je onaj s Josipom Radeljakom Dikanom u emisiji Otvoreno. U svibnju 2007. godine, u jeku njegova turbulentnog razvoda od Vlatke Pokos, HRT je odlučio malo požutjeti pa je pozvao Radeljaka u emisiju s temom jet-seta i referendumskim pitanjem: Imaju li poznate osobe pravo na privatnost? Voditelj Mislav Bago za tu je priliku pripremio pregršt pravih tabloidnih pitanja pa je Radeljaka upitao je li istina da je Vlatku Pokos iz stana istjerao golu i bosu.

"Ja sam je samo zamolio da se te večeri ne vrati zbog moje curice. Sve što ima moje su joj kamiondžije odvezle na adresu koju je rekla", odgovorio je Dikan, vidno gubeći živce kako se emisija bližila kraju. A onda, veliki finale - iako tijekom emisije nije htio otkriti je li s njim i Vlatkom zaista gotovo, u posljednjoj minuti pao je na provokaciju.

"Ne, ja nisam oženjen. Gotovo je s mojim brakom", rekao je Dikan spisateljici Vedrani Rudan, jednoj od gošći okruglog stola. "Imate vjenčani prsten, a razvodite se", zatim je primijetila showbiz urednica Tonkica Zlački, a Dikan je dramatično skinuo prsten, bacio ga na pod studija i ušao u TV povijest.

Ironično, time je inače turboozbiljna emisija Otvoreno, koja se kloni pjevačica, starleta i lica iz žute kronike, omogućila, a onda i zabilježila, jedan od najpoznatijih showbiz trenutaka u povijesti Hrvatske.

Podsjetimo, Bago je nađen mrtav rano jutros u Martićevoj ulici u Zagrebu. Zasad nema službenih informacija o uzroku smrti.

Pročitajte više