Diletta Leotta: Kažu da sam uspjela samo zbog grudi. Zbog toga sam diplomirala pravo

Foto: Instagram

DILETTA LEOTTA progovorila je o seksističkim komentarima s kojima se susreće. Najpoznatija sportska novinarka istaknula je da diskriminirajuće izjave često dolaze i od žena i da je to jako boli. 

"Najgore što sam čula je bilo: 'Ovdje si samo zbog svojih sisa.' Kolega iz Skya rekao mi je da ljudi to pričaju o meni", rekla je za F Magazine. Tek sam došla, imala sam 20 godina i to me jako boljelo. Kod kuće sam te večeri ispustila oslobađajući krik. To je probudilo lava u meni, naučila sam puno nakon toga", ispričala je. 

"Problem je u ženskoj konkurenciji"

"Diplomirala sam pravo tako da mi više nitko ne može reći tako nešto", objasnila je. Talijanka je nastavila iznositi svoja negativna iskustva te istaknula da među ženama nedostaje solidarnosti i razumijevanja. "Problem je u ženskoj konkurenciji", kaže.

Iako su se seksistički komentari smanjili, voditeljica je i dalje izložena kritikama. Ranije ovog mjeseca poznata talijanska novinarka i voditeljica Paola Ferrari oštro je osudila Leottin izbor odjeće i istaknula da je "poticanje golotinje korak unatrag za žene u industriji".

Pročitajte više