Dio ove plaže namijenjen je nudistima, smatra se jednom od najljepših u Hrvatskoj

Foto: Shutterstock

OVIH dana predstavljamo vam najljepše hrvatske plaže, a jedna od njih je definitivno plaža Šunj na jugoistočnoj strani otoka Lopuda.

Smjestila se na uvali do koje je moguće doći barkom ili pješice od mjesta Lopud kroz borovu šumu. Ova pješčana plaža, koju mnogi nazivaju jednom od najljepših na Jadranu, toliko je plitka da morate hodati i više od 100 metara da bi mogli zaplivali pa je idealna za obiteljske odmore s malom djecom. 

Raskošno zelenilo koje okružuje plažu pruža potreban hlad u toplim danima. U park-šumi može se predahnuti na klupama, prošetati pješačkim stazama ili se osvježiti u kutku s ljuljačkama, mrežama i dekama za piknik.

Dio plaže je namijenjen nudistima

Nedavno je plažu Šunj magazin za putovanja Lonely Planet uvrstio na popis 14 najljepših plaža u Hrvatskoj koje biste trebali posjetiti ove godine. 

"Jedna od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj idealan je jednodnevni izlet iz Dubrovnika brodom do ovog opuštenog otoka u Elafitskom arhipelagu. Prošećite od glavne luke kroz borovu šumu do široke pješčane plaže na Šunju, gdje se možete smjestiti na mekom pijesku ili ležaljci u hladu", napisali su.

"Zbog plitkog mora, ovo je omiljena plaža za obitelji s malom djecom, dok je istočni dio plaže rezerviran za naturiste. Tu je i jednostavan restoran, a ako se ne možete suočiti s 25-minutnom šetnjom od luke, unajmite neko od taksi golf vozila da vas odveze tamo", dodaju. Također, plaža Šunj mnogima je omiljena Instagram lokacija. 

Pročitajte više