Disney najavio modernizaciju Bambija pa se opet našao na meti kritika

Foto: Press

Disneyjevi planovi da Bambiju daju moderan zaokret umanjujući značaj tragične smrti njegove majke izazvali su kritike. Spisateljica Lindsey Anderson Beer nedavno je rekla za Collider da radi na scenariju za ponovno snimanje animiranog filma iz 1942. za moderniju publiku.

"Želim ga oživiti za današnju djecu na način na koji se mogu više povezati s njim", rekla je. Dok je govorila kako bi modernizirala Bambija da ga približi današnjoj djeci, istaknula je da će se film drugačije baviti smrću Bambijeve majke.

"Ne želim spojlati, ali za tretman majčine smrti mislim da su neka djeca, neki roditelji ovih dana osjetljiviji nego što su bili u prošlosti. I mislim da je to jedan od razloga zbog kojih to nisu pokazali svojoj djeci", rekla je.

Ljudi pišu: "Hoće li Bambija promijeniti u losa?"

"Modernizirani Bambi? Ta priča ima poruku i danas", "Pitam se što to znači 'modernizirano'? Hoće li Bambija promijeniti u losa?", "U Bambijevoj originalnoj priči nije bilo ničega što bi vrištalo 'ovo je napravljeno 40-ih'", samo su neki od komentara na X-u (bivšem Twitteru).

Podsjetimo, Disney se ranije našao na meti kritika zbog svojih nedavnih promjena animiranih klasika, poput odabira glumice crnkinje Halle Bailey koja glumi Ariel u novoj verziji Male sirene i Snjeguljice u kojoj se zamjenjuje sedam patuljaka politički korektnim stvorenjima svih spolova.

Pročitajte više