Disney nudi Amerikancima posudbu filmova iz kuće

AMERIČKA tvrtka za medije i zabavu Walt Disney ponudila je uslugu posudbe filmova "na daljinu", pri čemu se osoba neće morati micati iz svojeg doma zahvaljujući prijamniku koji radi uz pomoć jednostavne daljinske naredbe.

Prijamnik, koji je izradila južnokorejska tvrtka Samsung Electronics, priključi se na televizor i može zapremiti maksimalno 100 filmova koje klijent može kupiti "a la carte".

Katalog, koji će se dopunjavati s 10 novih naslova svakoga tjedna, sadržavat će filmove producentske kuće Disney, ali i konkurentskih kuća poput DreamWorksa, MGM-a, Universala, Sonyja, Warnera, itd.

Slika će biti "digitalne kvalitete", priopćio je Disney.

Usluga posudbe video-kazeta prozvana "MovieBeam" na raspolaganju je već ovog tjedna u tri američka grada: Jacksonvilleu, Salt Lake Cityju i Spokaneu.

Novi sustav distribucije "nudi korisnicima ova tri grada mogućnost posudbe filmova bez neugodnog odlaženja u videoteku i bez plaćanja zakasnina zbog nevraćanja kazeta i DVD-a na vrijeme", dodaje se u priopćenju producentske kuće.

Radi širenja tržišta demonstrativni "MovieBeam" bit će postavljen u trgovinama velikih elektroničkih distributera širom SAD-a.

Usluga se može koristiti putem mjesečne pretplate od 7 dolara bez instalacije prijamnika, a posudba svakog filma stoji između 2,50 i 4 dolara.

Kupovina filma "a la carte" s kabelske mreže trenutno stoji između 4 i 8 dolara.

Pročitajte više