DIY Uz samo tri sastojka izradite višenamjenski dezinfekcijski miris za cijelu kuću!

Foto: Press

PRIMJEĆUJETE li da zrak u vašem domu postaje ustajao? Kao dan nakon kuhanja s češnjakom ili lukom, kad ta aroma koja je bila toliko privlačna postaje vrlo neugodna? Postoji jednostavno, potpuno prirodno, doista lijepo rješenje!

Hrvatska Parfemska Kuća i glavni parfumer Tomislav Vrbanec predstavljaju jednostavan recept za kućnu izradu višenamjenskog mirisa koji ujedno ima funkciju dezinfekcije, što je u ovo vrijeme i više nego poželjno. Eterično ulje prema želji potrebno je kombinirati s alkoholom i pročišćenom vodom te dobro promiješati, a detalje o potrebnom omjeru sastojaka donosimo u nastavku.

Kad se svi sastojci sjedine, cijelu mješavinu ulijte u bočicu s pumpom za prskanje za najefikasniju upotrebu. Miris prema ovoj recepturi može se koristiti za prostor, odjeću, posteljinu, namještaj, umjetno cvijeće, tepihe, zavjese, klima uređaje i ventilacije. Pitate se kako ga koristiti za klima uređaj? Jednostavno! Potrebno je poprskati miris po očišćenom filteru. Osim što ćete uključivanjem klime namirisati cijeli prostor, ujedno ćete ga i dezinficirati.

Recept 100ml:

- eterično ulje prema želji 5 do 10%

- alkohol 50 do 60% (vol. 80%)

- pročišćena voda do 100%

Najprije dodati ulje, zatim alkohol i dobro promiješati. Na kraju dodati vodu. Ostaviti da macerira na 5 stupnjeva Celzijevih oko 7 dana.  Za više informacija, slobodno pošaljite svoj upit ili se javite putem društvenih mreža!

Pročitajte više