Emina Hadžić osvaja Hollywood: Haljine naručile i Cameron Diaz, Kim Kardashian, Mila Kunis...

MLADA bosanskohercegovačka dizajnerica Emina Hadžić, koja je u Londonu pokrenula svoj brend "La Luna London" i oduševila dosadašnjim kreacijama, uspješno je osvojila i Hollywood. Njene su haljine preko posredništva u Los Angelesu naručile Cameron Diaz, Kim Kardashian i Mila Kunis. Eminine kreacije svidjele su se i britanskim WAG-sicama Abbey Clancy i Sylvie Van Der Vaart, koje su također naručile neke od haljina koje je Emina dizajnirala.

Eminine kreacije je 30-godišnja američka glumica Scottie Thompson nosila na snimanju za prosinački broj američkog časopisa Regard, a Emininu haljinu za svoj nastup u novogodišnjem programu Hayat TV je odabrala i Lepa Brena. 28-godišnja Emina trenutno radi na svojoj drugoj kolekciji, koja bi trebala biti završena do kraja veljače.

Mlada dizajnerica, inspirirana dizajnerskim legendama kao što su Oscar de la Renta te Christian Dior, ističe kako ne robuje trendovima i kako želi da se sve žene noseći njene kreacije "osjećaju i izgledaju sjajno". Kako je Emina svojedobno otkrila u intervjuu za Index, inspiraciju osim u ženama Hollywooda pronalazi i u ženama koje svakodnevno sreće na ulicama britanske metropole. Njene kreacije namijenjene su mladim, sofisticiranim ženama i svima onima koji teže individualnom modnom izričaju, a ne "stapanju s masom". Emina je već godinama u sretnoj vezi s nogometašem iz Pule, Stivenom Rivićem.

Pročitajte više