Dizajnerski dvojac Kunstterrorist & Goeklektik! - pljuska u lice konzervativnim umjetničkim medijima

Izložbeno prodajni "Prostor" u Mesničkoj 5 bilo je poprište tog umjetničkog eventa kojemu je prisustvovao prilično velik broj ljudi koji su besplatno mogli uživati u zanimljivim izlošcima. Osim same izložbe, ekipa sastavljena od dizajnera i fanova nestereotipnih artističkih izraza uživala je u zakusci i opuštenoj atmosferi. Zainteresirani su mogli kupiti ili naručiti radove mladih autora kojima je ovo prvo veliko izlaganje u nekoj službenoj galeriji.

Grafički i idejni radovi se mogu interpretirati kao pljuska u lice konzervativnim umjetničkim medijima i uštogoljenim civilizacijskim trendovima, posebno Kunstterroristov dio koji djelomično šokira i plijeni pozornost svojom direktnošću. Tomljanovićeva beba – Goelektik! avantgardnom se čistoćom suprostavlja Filkovićevom agresivno-gerilskom, politički-radikalnom stilu. ''Kunstterrorist Organisation ukazuje na globalnu gremlinizaciju svega sto nas okružuje, pokazuje gdje je svjetlo i bori se s tamom, te obrnuto'', kaže Filković. Iako autori ne žele stavljati riječi u usta i objašnjavati svoje stvaralaštvo, jasno je da obojica koriste suvremeni život kao podlogu za svoj preformance art i nadilaze granice konvencionalnih umjetničkih stilova.

Ako ste zainteresirani za inovativne radove koje Collaboration projekt nudi ili jednostavno želite vidjeti profesora Baltazara kako poteže automatsku pušku, možete navratiti u Prostor do 11. lipnja do kada izložba traje.  

I.B.

Pročitajte više