Djeca iz domova rasplakala su nas svojim skromnim željama, a vi ste ih usrećili. Hvala vam!

Foto: Index

INDEX.HR od 2011. godine sluša i zapisuje želje štićenika domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a Indexovi posjetitelji velikog srca ih ispunjavaju.

Tako je bilo i ove godine, na našem popisu bilo je preko 50 domova iz cijele Hrvatske koji su nam dostavili želje djece koja su zahvaljujući vama, našim posjetiteljima, osjetila božićnu čaroliju. Ove godine prvi put na popis smo uvrstili i nekoliko domova za starije, a u jednom smo čak i bili te snimili njihove želje - većina njih željela bi da je opet zajedno sa svojim obiteljima.



Na popisu dječjih želja ove, ali i proteklih godina, bilo je onih vrlo, vrlo skromnih, od kojih su nas neke čak i rasplakale - neki su zaželjeli čokoladicu, mandarine, bilo je i onih koje su nam bile simpatične - jedan dječak zaželio je kravatu i košulju, a bilo je i onih koji su zaželjeli tablet ili mobitel. Ako vam je slučajno palo na pamet da je ovo posljednje previše, zamislite samo svoj život bez toga!



U samo jednom danu ispunili ste gotovo sve njihove želje

Već 24 sata nakon objave prvog članka gotovo sve dječje želje bile su ispunjene, a u idućim danima dodavali smo nove domove i nove želje. Više stotina djece zahvaljujući vama osjetilo je da u ovom svijetu nije samo i da na svijetu postoji netko tko misli i na njih.

Proteklih dana, s obzirom na to da su se djeca iz domova prošli tjedan vratila s praznika, kontaktirali smo domove kako bismo doznali jesu li sva djeca dobila svoje poklone, a povratna informacija koju smo dobili jako nas je razveselila. Doznali smo da su neki pokloni stigli i iz drugih zemalja. Pogledajte kakve su nam poruke poslali iz domova!






I za kraj želimo vam poručiti da uključenjem u ovu akciju možda niste promijenili svijet, ali ste tom djetetu koje je dobilo vaš poklon promijenili njegov svijet.

Pročitajte više