Dječak (7) iz Zadra od Springsteena na koncertu dobio trzalicu i zapjevao s njim

Foto: Josip Stipić/ Privatna arhiva

DJEČAK Petar Stipić (7) iz Zadra je na koncertu Brucea Springsteena 16. svibnja u gradu Corku u Irskoj usred glazbenikovog izvođenja pjesme Darlington County dobio od rokera trzalicu s potpisom te je na kraju i zapjevao sa Springsteenom pred 50 tisuća ljudi na stadionu Páirc Uí Chaoimh. S Petrom na koncertu je bio i njegov otac Josip (34), koji nam je ispričao kako je to izgledalo.

"Na koncertu smo bili ja, Petar, žena i punica. Punica je došla iz Hrvatske u Irsku isključivo na koncert. Rano smo došli na koncert, već smo u 16 i 20 bili pred ulazom jer se u 17 sati puštalo ljude unutra. Počela je jaka kiša padati 10 minuta nakon što smo stigli tamo. Kad su počeli puštati ljude unutra, svi smo zajedno počeli trčati da uhvatimo što bolje mjesto. Zato smo bili u drugom redu", rekao je.

"Čekali smo da koncert krene. Koncert je malo kasnio zbog kiše. Počeo je u 19:30 i svirao je Bruce tri sata. Taman je bila pjesma Darlington County i Bruce je prolazio pored publike i taman je "snimio" mene i mog sina. Ja sam cijelo vrijeme svog sina nosio jer je mali. Vidio ga je i dao mu je trzalicu i dao mu je da pjevuši pjesmu u mikrofon", dodao je. 

 

"Petar je bio oduševljen. Njemu je bilo najnormalnije da zapjeva sa Springsteenom"

"Bruce je iz džepa izvadio trzalicu i dao ju Petru. Moj sin je bio oduševljen, ali mu je sve to bilo nekako normalno. U tim godinama u kojima je on ne može skužiti koliko je zapravo velik Bruce Springsteen. Najnormalnije je da on s njim zapjeva. Da je meni dao mikrofon pred 50 tisuća ljudi, a ja sam se bavio glazbom i nastupao sam prije, ne bi mi bilo svejedno", smije se Josip. 

 

Ističe kako su karte bile oko 160 eura po osobi. "Čim su puštene u prodaju, kupio sam ih. Kad je Springsteen u pitanju, ni ne gledam koliko su karte, nego se kupuje odmah", kazao je. Josip ističe da Petar voli Springsteena, na čijem je koncertu već bio dva puta. Prvi put je bilo u Dublinu.

"Petar zna sve glazbenikove pjesme. U našoj kući se svira dobra glazba"

"Mi se čak smijemo jer imamo jednu pjesmu koju čak ne volimo, a ona je Waiting On a Sunny Day jer, kad je bio mali, jedino je uz tu pjesmu mogao zaspati. Nama je ta pjesma na uši izlazila. On bi plakao i plakao, a kad bismo upalili tu pjesmu, on bi se nakon dva takta umirio i prestao plakati. Nekad nam je ta pjesma bila i tortura. Zna Petar pjesme i zna ih nabrojati", govori nam.

Inače, Josip u Irskoj živi već sedam godina i radi u jednom hotelu. Njegova žena radi u jednom dućanu, dok Petar, koji je rođen u Zadru, u Irskoj ide u školu. Skoro svako ljeto dođu u Hrvatsku, točnije u Zadar. 

Pročitajte više