Dječak želi osnovati aviokompaniju, direktor velike firme pozvao ga na razgovor

Foto: Twitter

DESETOGODIŠNJI dječak Alex Jacquot iz Australije odlučio je osnovati aviokompaniju, a poslovni savjet odlučio je potražiti na samom vrhu. 

Alex je poslao pismo direktoru aviokompanije Qantas te ga zamolio da mu pomogne na početku karijere. Direktor Alan Joyce pozvao ga je na razgovor, a pismo podijeljeno na Twitteru kompanije postalo je pravi hit na društvenim mrežama. 

"Molim vas da me ozbiljno shvatite", napisao je dječak na početku pisma te je direktoru otkrio da je već počeo raditi na razvoju poslovanja i promislio kakve tipove aviona treba, koliko će često letjeti i kakva će se hrana posluživati u njima. 

Napisao je da se njegova kompanija zove Oceania Express te da je već zaposlio direktora, direktora tehnike, servisa i pravne službe, kao i potpredsjednika kompanije, svojeg najboljeg prijatelja. 

"Budući da sam sad na školskim praznicima, imat ću više vremena da se posvetim poslu", dodao je.

Čini se da se Joyceu svidjelo pismo jer je dječaka pozvao na razgovor, a odgovorio mu je objavom na Twitteru koja se brzo počela dijeliti. 

"Naša nas konkurencija ne pita često za savjete, ali kad se direktor druge kompanije javi, to ne možemo ignorirati. Naravno, postoji samo jedan način da se dogovorimo: jedan direktor s drugim", stoji u objavi. 

Pročitajte više