Dječji vrtić Disneyland sustavno ulaže u jačanje kompetencija svojih odgojiteljica

Foto: Press

U SKLOPU projekta: "Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Disneyland u Splitu UP.02.2.2.08.0035", vrtić je omogućio svojim odgojiteljicama  stjecanje novih znanja i stručno usavršavanje iz raznih odgojno-obrazovnih područja.

Radi jačanja kompetencija:

  1. 3 odgojiteljice su uspješno završile Montessori edukaciju za djecu od 3 do 6 godina kroz 10 modula  te su stekle diplomu o završenom jednogodišnjem stručnom usavršavanju u sklopu Stručno razvojnog-centra pedagogije Marije Montessori u Dječjem vrtiću Montessori dječja kuća u Splitu.
     
  2. 3 odgojiteljice su sudjelovale na Orff radionicama u trajanju od 16 sati u organizaciji Hrvatske Orff Schulwerk Udruge iz Zagreba pod vodstvom Ksenije Burić.
     
  3. 4 odgojiteljice su završile stručno usavršavanje u Stručno-razvojnom centru Dječji vrtić Gajnice pod nazivom "Rana stimulacija osjetila – senzorna integracija" kroz 7 modula.
     
  4. 6 odgojiteljica su aktivno odradile dramske radionice s glumicom Jelenom Otašević Babić i režiserom Mariom Kovačem. Kako bi stekle dodatno iskustvo, Vrtić im je omogućio i online edukacije u Stručno-razvojnom centru Dječji vrtić Milana Sascha za provedbu dramsko-scenskog izričaja. Kroz tradicionalne i suvremene medije (putem glazbe, likovnosti, lutke i novih medija). 2 odgojiteljice su uspješno odradile i stručno usavršavanje s temom likovno stvaralaštvo djece rane i predškolske dobi – pristupi, razvoj i prezentiranje pod vodstvom prof. Antonije Balić Šimrak.Krajnji rezultat  je da je vrtić dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja na Posebni integrirani dramski program  čime je proširena usluga dječjeg vrtića. 
     
  5. 5 odgojiteljica je uspješno završilo B-2 samostalni stupanj znanja engleskog jezika u školistranih jezika Pappagallo u Splitu. Vrtić je dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu Integriranog programa ranog učenja engleskog jezika u organizaciji Dječjeg vrtića Disneyland.
     
  6. Vrtić je dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja na Kraći sportski program i odgojiteljice su se dodatno usavršile sudjelovanjem na radionicama tjelesnog odgoja u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju Stara Pelegrinka u Splitu ( 5 odgojiteljica).
     
  7. Odgojiteljice i djeca stekli su znanje iz područja prirodoslovlja i ekologije. Osobito o zaštiti okoliša i prirode te rijetkih i endemskih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, tekućica jadranskog sliva. Edukaciju o zaštiti okoliša i osobne ekologije provodila je Udruga solinska mekousna pastrva kroz 12 radionica.

Samo ustanova koja ulaže u stručno usavršavanje svojih radnika može napredovati i slijediti suvremene metode u odgoju i obrazovanju – istakla je osnivačica Dječjeg vrtića Disneyland, Ivanka Vukorepa. Naglasila je da bez sredstava koja je vrtić namjenski dobio provedbom projekta financiranog iz EU ne bi bili u mogućnosti sve ovo realizirati na zadovoljstvo odgojiteljica, djece i roditelja. 

 
NAZIV PROJEKTA: Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Disneyland u Splitu

NOSITELJ PROJEKTA: Dječji vrtić DISNEYLAND


UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 3.123.205,66 HRK

EU SUFINANCIRANJE PROJEKTA: 3.123.205,66 HRK (100% sufinanciranje)

TRAJANJE PROVEDBE PROJEKTA: 04.09.2018. - 19.05.2021.    

Projekt "Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog obrazovanja Dječjeg vrtića Disneyland u Splitu" sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog promotivnog članka isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Disneyland.
 

Pročitajte više