Đoković doputovao u posjet bosanskim "piramidama" tri dana nakon osvajanja Wimbledona

Screenshot: YouTube

TENISAČ Novak Đoković nakon osvajanja Wimbledona zaputio se u Visoko gdje će otvoriti teniski kamp u Arheološkom parku Ravne 2. Riječ je o parku za koji Semir Osmanagić tvrdi da se u njemu nalaze "piramide". Đokoviću je ovo šesti posjet bosanskim "piramidama".

Klix piše da će Đoković otvoriti dva teniska terena s tribinama te VIP tribinama. Uz terene se nalazi i restoran te svlačionice. Otvaranje počinje danas u 16 sati kada će Đoković igrati protiv Ivana Dodiga, dok će Slovenac Aljaž Bedene igrati protiv Aldina Šetkića. Nakon singl mečeva planirana je igra parova Bedene/Dodig - Đoković/Šetkić.

"Ja jesam u tom, kako ga zovu danas, alternativnom svijetu"

Đoković je ranije govorio da se u Arheološkom parku Ravne 2 "osjeća preporođeno" te da dolazak u Visoko "koristi da napuni energiju za naredne sportske izazove". 

"Ako postoji raj na zemlji, onda je to ovdje. Ima nekoliko mjesta koja sam posjetio u životu i gdje sam se osjećao ispunjeno u svakom pogledu. Ovo je jedinstveno iskustvo za mene. Ja jesam u tom, kako ga zovu danas, alternativnom svijetu, iako znamo da je to originalni svijet. Ali eto, čisto radi razumijevanja. Već više od desetljeća je tako i bio sam na raznim mjestima koja se smatraju energetskim čvorištima i imaju koncentrične krugove, bio sam u posjetima piramidama, ali nisam doživio ovakvo nešto", govorio je Đoković o Visokom.

Pročitajte više