Đurđevčanka nakon smrti ostavila više od 3 milijuna kuna - svojim mačkama

Screenshot: YouTube

PET MAČAKA iz Đurđevca ovih su dana postale bogatije za nešto više od tri milijuna kuna. Da, dobro ste pročitali.

Prigorski.hr piše da je Grad Đurđevac ovih dana dobio 30.000 dolara, odnosno nešto manje od 195.000 kuna, u nasljedstvo od Marije Horvatek, rođene Đurđevčanke koja se prije više desetljeća odselila u Chicago. Nedavno je preminula te dio svog bogatog nasljedstva ostavila rodnom gradu, s namjerom da tim novcem pomogne đurđevačkoj djeci.

"Odlučili smo dobivenim novcem kupiti glazbene instrumente za djecu kako bismo iz ovog lijepog iskustva u dugotrajnoj budućnosti stvarali sreću i veselje kod najmlađih", kazao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

No najveći dio nasljedstva dobile su mačke preminule Marije. Njima je ostavila 470.000 dolara, odnosno nešto više od tri milijuna kuna, a mačke će imati pravo na ta sredstva sve do svoje smrti. Za njih se brine stanovita Eva Barcelona, koja će u njihovo ime i moći raspolagati s novcem.

Osim rodnom gradu i mačkama, nešto nasljedstva je ostavila i rodbini. Međutim, u Đurđevcu zapravo više i nema njenih nasljednika. O njenoj majci Katici Legradi brinula se Ana Matejak, čiji su kći i zet Roza i Branko Vukres danas u poodmakloj dobi, no sjećaju se Marije Horvatek, djevojačkog prezimena Legradi.

"U jednom od pisama koje je slala majci Katici, Mara je napisala kako će sve svoje bogatstvo ostaviti osobi koja će je dohraniti, dakle mojoj majci, odnosno nama", kazala je Roza i dodala kako se sjeća da je Mara slala majci čestitke za Božić s po jednim dolarom u kuverti.

Pročitajte više