Đuro i Bitorajac u Zagrebu grade "Ludu kuću": Evo što planiraju s legendarnim kinom Mosor

Foto: Luka Šangulin/Index

LEGENDARNOG glumca Branka Đurića Đuru u posljednje vrijeme mnogo češće nego inače možete sresti u Zagrebu. Razlog tome je Luda kuća, kazalište kakvo, sudeći po onome što nam je rekao, Zagreb dosad nije imao.

"To bi bila multimedijalna dvorana u kojoj bi igrale naše i gostujuće predstave, radili bi razne koprodukcije s drugim kazalištima, predstave za djecu ujutro, burleske, kabaretski program, koncerte... Tu je i klub u Ludoj kući koji će raditi cijelo vrijeme i biti mjesto skupljanja ljudi koji vole uživati na taj način", opisao nam je.

Riječ je o projektu na kojem već neko vrijeme radi s Reneom Bitorajcem, a Luda kuća trebala bi se trebala nalaziti u bivšem kinu Mosor. Zaboravite derutnu zgradu u Zvonimirovoj, Luda kuća potpuno je renovirana.

"Mi smo kino srušili do temelja. Postavljamo novu scenu, a napravili smo novi krov i novu fasadu. Nadamo se da ćemo naći sponzore uz čiju pomoć bismo to pokrenuli na jesen", ističe Đuro.

Ako sve bude po planu otvorenje bi trebalo biti u rujnu ili listopadu ove godine. Iako je mnogo vremena posvetio tom projektu, našao je slobodnih dana i za snimanje Superljudi, koji će se od večeras emitirati na RTL-u.

"Nedjeljom najrjeđe igram predstave i u ovom periodu nemam nijednu dalju turneju pa si mogu priuštiti da sam nedjeljom na snimanju u Beogradu. Dane u Beogradu uglavnom provodim samo u studiju. Ako uspijem doći dan ranije, uspijem vidjeti neke prijatelje, no uglavnom je to studio, neka večerica, i drugi dan putovanje u Zagreb pa u Ljubljanu", priča nam.

No ni vrijeme u studiju nije prevelika patnja.

"Imam mogućnost iz prvog reda gledati genijalce i točke u kojima uživam, a još dobivam novac za to", kaže.

A to nisu jedine obveze koje ima, zbog čega najmanje vremena provodi kod kuće u Ljubljani, ali i rodnom Sarajevu u kojem mu žive majka i prijatelji.

"Nažalost, zadnjih 20 godina više sam na putu nego kod kuće, odigram po sto predstava godišnje svugdje po svijetu. Đurologiju sam igrao od Sydneya do Los Angelesa, preksinoć sam igrao u Londonu, sljedeći tjedan je Paris. Nikad ne ideš na jednu predstavu, nego su to uvijek miniturneje", govori nam.

Na jednoj takvoj turneji bio je i u New Yorku, gdje mu trenutno živi starija kći, koja je krenula njegovim i supruginim koracima te studira glumu.

"Zadnji put kad je bila ovdje mjesec dana, nije rekla 'idem u New York', nego 'vraćam se'. Išao sam nedavno na turneju i dobar je osjećaj reći 'spavam kod kćeri'. Mislim da je pokupila najbolje od nas dvoje i da je jako talentirana, iako je nezahvalno govoriti tako o svojoj kćeri", rekao je.

A do jeseni u svoj raspored ugurat će i odmor na Jadranu, koji najčešće provodi na svojoj barci. 

Pročitajte više