Do Eurosonga je ostalo manje od tjedan dana, Hrvatska potonula na kladionicama

Foto: Profimedia

IDUĆEG utorka u Torinu počinje 66. Eurosong, na kojemu ove godine sudjeluje 40 zemalja. 

Dvadeset zemalja svoje mjesto u finalu će pokušati izboriti u dvije polufinalne večeri koje su na rasporedu u utorak, 10. svibnja, i četvrtak, 12. svibnja, a u velikom finalu u subotu, 14. svibnja, nastupit će izvođači iz 25 zemalja. 

Mia Dimšić nastupit će u prvom polufinalu.

Tjedan dana prije početka natjecanja prognoze za hrvatsku predstavnicu Miju Dimšić nisu sjajne. Hrvatska je trenutno na 28. mjestu kladionica, a kladioničari joj za sada ne predviđaju ulazak u finale. S druge strane, srbijanska predstavnica Konstrakta je, ako pitate kladioničare, već u finalu i mnogi se klade na visoku poziciju u završnici.

Prva je Ukrajina, favorit je i domaćin Italija

Vodeće kladionice su na stranici obožavatelja Eurovisionworld na prvo mjesto stavile Kaluš orkestar, dok su na drugome mjestu domaćini Talijani. Mahmood i Blanco pjesmom Brividi žele ponoviti prošlogodišnji uspjeh Italije, kada je Maneskin pobijedio s pjesmom Zitti e Buoni. 

No s Eurovizijom, koja je mješavinom popa, ekstravagantnih odjevnih kombinacija i međunarodnih odnosa prošle godine privukla više od 180 milijuna gledatelja diljem Europe, sve je moguće.

"Publika je iskazala snažnu podršku Ukrajini, ali nisam siguran da će zaista pobijediti", za Hinu je rekao Dean Vuletić, povjesničar i ekspert za eurovizijske geopolitičke odnose.

"Bosna i Hrvatska 1993. nisu osvojile visoke pozicije iako su bile napadnute", rekao je za AFP i dodao: "Ukrajinska pjesma je kvalitetna, ali ima i mnogo drugih pjesama visoke kvalitete."

Pročitajte više