Strani mediji pišu o Spaceyju u Hrvatskoj: "Osramoćeni glumac..."

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

I DO STRANIH medija dospjela je priča o tome da će Kevin Spacey navodno glumiti Tuđmana u novom filmu Jakova Sedlara.

"Osramoćeni Kevin Spacey snimljen u rijetkom pojavljivanju u Hrvatskoj s filmskim redateljem Jakovom Sedlarom... Nakon što mu je naloženo da Netflixu plati 31 milijun dolara zbog seksualnog uznemiravanja", piše u naslovu britanskog Daily Maila koji podsjeća na optužbe protiv glumca.

Podsjećaju i na to da je prijateljstvo Sedlara i Spaceyja planulo prije 12 godina kad ih je upoznao Martin Sheen koji je ranije već glumio u Sedlarovom filmu Gospa. Prenijeli su i izjave Jakova Sedlara o tome kako je Spacey oduševljen Hrvatskom i kako već planira povratak.

Mora platiti 31 milijun dolara odštete

Spaceyju ovo nije bio prvi posjet Hrvatskoj. Prije 13 godina bio je u Dubrovniku i na Hvaru nakon boravka na Sarajevo Film Festivalu.

U studenom je odlučeno da mora platiti gotovo 31 milijun dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza Kuće od karata, serije u kojoj je glumio do otkaza dobivenog zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Val optužbi koji je prekinuo karijeru 62-godišnjeg glumca počeo je 2017. godine. Prvu ulogu nakon optužbi za zlostavljanje Spacey je dobio ljetos.

Pročitajte više