Rock grupa Halestorm krajem studenog prvi put nastupa u Hrvatskoj

Foto: EPA

AMERIČKA hard rock četvorka Halestorm, dobitnici Grammyja za najbolju hard rock/metal izvedbu, nastupit će 26. studenog u zagrebačkom Domu sportova kao specijalni gosti grupe Alter Bridge, objavio je organizator koncerta.

Halestorm stižu iz Red Liona u Pennsylvaniji, a predvodi ih sjajna vokalistica i gitaristica Lzzy Hale, jedna od najboljih frontwoman na današnjoj rock sceni. Na sceni su aktivni od kraja 90-ih, ali su pravi proboj doživjeli oko 2005. godine kada kreću na intenzivne turneje.

Do danas su ostali prepoznatljivi upravo po non-stop turnejama, zabilježivši čak do 250 koncerata godišnje. Scenu su dijelili s imenima kao što su Alice Cooper, Evanescence, Disturbed, Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine i Alter Bridge.

Prvi njihov nastup u Hrvatskoj

Bend je do danas objavio pet studijskih albuma. Katalog su otvorili 2009. debijem Halestorm, a zadnje izdanje je ovogodišnji Back From Dead. Grammy je grupa osvojila 2012. godine za pjesmu Love Bites (So Do I), pobijedivši u finalu Marilyna Mansona te grupe Iron Maiden, Anthrax i Lamb Of God.

Koncert u Domu sportova bit će njihov prvi nastup u Hrvatskoj, zemlji iz koje dolazi i basist Josh Smith, čija obitelj je iz Zadra. U Zagreb stižu u sklopu promocije svog aktualnog albuma Back From The Dead, koji je objavljen 6. svibnja i dobio je najbolje kritike do sada.

Metal Hammer ga je već uvrstio na popis najboljih metal albuma u 2022., a mediji posebno ističu kako je Lzzy Hale vjerojatno najbolji ženski rock vokal današnjice, a nove pjesme po energiji i strasti su najbliže njihovim nastupima.

Pročitajte više