Najveći vodič za doček 2024. Provjerili smo tko gdje nastupa

Foto: FaH / A.H./ATAImages/PIXSELL / Slaven Branislav Babic/PIXSELL

BLIŽIMO se kraju 2023. godine. U ovo vrijeme pita se jedno te isto dosadno pitanje na koje mnogi samo sliježu ramenima i odgovaraju s "ne znam". Pitanje glasi: "Gdje ćeš na Novu?" Ukoliko ne znate odgovor, mi vam donosimo popis izvođača koje su hrvatski gradovi angažirali za najluđu noć u godini. Tko će i gdje zabavljati u publiku na trgovima u gradovima u Hrvatskoj, doznajte u nastavku. 

Tekst ćemo nadopunjavati kako se budu pojavljivale nove informacije i najavljivali novi izvođači.

Zagreb

Tko nastupa: Let 3 uz pratnju Zagrebačke filharmonije
Točna lokacija: Trg bana Josipa Jelačića
Vrijeme: 22.30 sati

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u studenom da je Grad Zagreb "imao sreće što je bukirao Let 3 još u veljači, s obzirom na to da su "nakon Eurosonga jako traženi za Novu godinu praktički iz cijelog svijeta". 

"Moram reći da je Let 3 diljem svijeta dobio pozive da svira za Novu godinu, ali mi smo im se javili već nakon pobjede na Dori u veljači i nismo ni bili svjesni koliki će interes izazvati Mama ŠČ! euforija u međuvremenu", rekao je.

Split

Tko nastupa: Doris Dragović, Grše, Kuzma i Šaka Zulu
Točna lokacija: Riva
Vrijeme: Od 21 sat

Tradicionalni novogodišnji doček u Splitu održat će se na Rivi, a u Novu 2024. godinu Splićani i svi posjetitelji ući će uz poznate taktove i s glazbenim spektaklom za koji će se pobrinuti diva naše glazbene scene Doris Dragović. Atmosferu će prije toga zagrijati popularni Grše, dok će Kuzma i Šaka Zulu zabavljati publiku iza ponoći do jutarnjih sati. 

Rijeka

Tko nastupa: Gibonni
Točna lokacija: Korzo
Vrijeme: Od 23 sata

Gibonni je lani nastupao u Budvi uz Dinu Merlina, a ove nastupa u Rijeci. Jedan od najuspješnijih hrvatskih izvođača je već nastupio u Rijeci na dočeku 2017. i, naravno, oduševio je publiku. Osim Gibonnija na dočeku Nove godine na Korzu naći se i još neki bend ili DJ, ali njihovo ime nije poznato. 

Poreč 

Tko nastupa: Petar Grašo
Točna lokacija: Trg slobode
Vrijeme: Od 23 sata

Osim tradicionalnog velikog dočeka na središnjem gradskom Trgu slobode na kojem nastupa Petar Grašo, na Trgu Matije Gupca bit će održani paralelni funky doček, doček za najmlađe na Staru godinu u podne, kao i već tradicionalna repriza dočeka.

Zadar

Tko nastupa: Ivica Sikirić Ićo i Jole
Točna lokacija: Narodni trg, više lokacija
Vrijeme: Od 22 sata

Tradicionalni novogodišnji doček organizirat će se na više lokacija - točnije dvije, na središnjem Narodnom trgu i adventskom Trgu Petra Zoranića. Ispraćaj stare započet će već u jutarnjim satima nastupom grupe Black Coffee na Trgu Petra Zoranića i organizacijom Dječjeg dočeka Nove godine na Narodnom trgu s početkom u 11 sati.

U večernjem terminu s početkom u 22 sata, na Trgu Petra Zoranića nastupit će zadarska grupa Kanela, a potom Jole i grupa Bolero, dok će na Narodnom trgu program započeti s grupom Rockatansky, a potom slijedi nastup Ivica Sikirića Iće i grupe Dilema. Ukupni troškovi honorara izvođača i produkcije iznose 48.450 eura, poručili su iz Turističke zajednice grada Zadra. 

Pula

Tko nastupa: Indira i Vojvo V
Točna lokacija: Pulski Forum
Vrijeme: Od 21 sat

Na ispraćaju Stare i dočeku Nove godine, za Puležane na Forumu ove će se godine pobrinuti dobro znana pjevačica Indira od 21 sat, nekadašnja članica slavne dance grupe Colonia. Za dobru zabavu za doček u podne odgovoran je Luka Nižetić na Trgu Portarata, a od 23 sata će zabavu predvoditi Vojko V s brojnim DJ-ima. Javna Ustanova Pula Film Festival je organizator manifestacije Advent u Puli te su nam rekli kako ukupni neto honorari za navedene izvođače iznosi 28.500 eura.

Trošak organizacije Dočeka dio je ukupnog troška manifestacije Advent u Puli koja traje 36 dana te obuhvaća preko 70 raznolikih programa  (koncerata, predstava, radionica, gastro događanja, izložbi, itd), a ukupni budžet manifestacije planiran je u iznosu od 300.000 eura. 

Rovinj

Tko nastupa: Dubioza kolektiv
Točna lokacija: Trg maršala Tita
Vrijeme: Od 23 sata

Za Novu godinu u Rovinju na Trgu maršala Tita nastupit će Dubioza Kolektiv. Ovo će biti jedan od najvećih koncerata u Rovinju ikada. Bend Dubioza je ove godine proslavio 20 godina postojanja i napunio pulsku Arenu na ljeto.

Dubrovnik

Tko nastupa: Zdravko Čolić
Točna lokacija: Stradun
Vrijeme: Još nije objavljeno

Zdravko Čolić zabavljat će Dubrovčane, a već se zna da će se za njegov nastup izdvojiti rekordnih 130.000 eura. Čolićev nastup bit će najskuplji nastup za dočeke Novih godina u Hrvatskoj.

"Spada u top tri ili top pet regionalnih zvijezda, tu je još Dino Merlin i izvođači tog kalibra. Izvođači za Nove godine uzimaju dva i pol do tri puta veći honorar nego inače", rekao je Adnan Mehmedović Medo, organizator koncerata i festivala.

Vukovar

Tko nastupa: Matija Cvek
Točna lokacija: Trg Republike Hrvatske
Vrijeme: Od 23 sata

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru okupljene će zabavljati Matija Cvek. Lani je to trebao biti Mate Mišo Kovač, no koncert je odgođen zbog zdravstvenog stanja legendarnog Miše.

Osijek

Tko nastupa: Parni valjak, Mia Dimšić 
Točna lokacija: Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi
Vrijeme: Od 22 sata

Za dobru zabavu u Osijeku ove godine za doček Nove odgovoran je Parni valjak, a nekoliko sati prije i Mia Dimšić. Mia će imati doček u prijepodnevnim satima za djecu. Središnje mjesto održavanja oba dočeka ove godine bit će Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi.

Šibenik

Tko nastupa: Stereo MC, Parov Stelar
Točna lokacija: Trg Poljana
Vrijeme: Od 23 sata

Parov Stelar i Stereo MC‘s headlineri su šibenskog novogodišnjeg provoda, 321 FESTA, koji će posljednja tri dana i tri noći u godini na dvije pozornice okupiti strana i domaća imena. 

 

Vinkovci

Tko nastupa: bend Sax
Točna lokacija: Ispred gradske knjižnice
Vrijeme: Od 22 sata

Građani Vinkovaca će Novu godinu 2024. dočekati na prostoru ispred gradske knjižnice, a ondje nastupa Sax bend. Program započinje u 22 sata.

Otok Pag, Novalja

Tko nastupa: Ivana Marić
Točna lokacija: Trg Bazilike
Vrijeme: Od 21 sat

Za dobru zabavu u Novalji ove godine za doček Nove odgovorna je Ivana Marić. Program počinje od 21 sat. 

Savudrija, Istra

Tko nastupa: Maja Šuput
Točna lokacija: hotelski kompleks Petram Resort and Residences
Vrijeme: Od 20.30 sati

Poznato je gdje će za doček Nove godine pjevati Maja Šuput. Ona će goste za najluđu noć u godini uveseljavati u Istri, točnije u luksuznom odmaralištu Petram Resort & Residences u Savudriji. Broj ulaznica je ograničen na 200 osoba kako bi se osigurala intimnost i ekskluzivnost za sve prisutne. 

 

Opatija

Tko nastupa: Night Express, Mauro Staraj & La Banda, Dražen Turina Šajeta i prateći sastav
Točna lokacija: ispred gradske Tržnice
Vrijeme: Od 21 sat

Središnji gradski doček Nove godine (ispred gradske Tržnice) počinje u 21 sat i traje do kasno u noć uz tri nastupa. Redom nastupaju Night Express, Mauro Staraj & La Banda, Dražen Turina Šajeta i prateći sastav. Iz Grada Opatije rekli su nam da trošak organizacije i honorar svih izvođača ukupno stoji 23.000 eura. Organizator dočeka je gradska ustanova Festival Opatija.

Slavonski Brod

Tko nastupa: Magazin, Berde band
Točna lokacija: Trg Ivane Brlić-Mažuranić
Vrijeme: Od 22 sata

Dječji doček Nove godine održat će se 31. prosinca 2023. godine od 17 sati u Tvrđavi Brod, gdje će mališane dočekati Djed Božićnjak uz zanimljiv glazbeni program. Novogodišnji program na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić započet će u 22 sata, a građane će zabavljati grupa Magazin i Berde band.

Karlovac

Tko nastupa: Begini, Učiteljice
Točna lokacija: Trg bana Josipa Jelačića
Vrijeme: Od 21 sat

Za doček Nove godine za zagrijavanje nastupaju Begini, a u 2024. će Karlovčane uvesti Učiteljice, uz ponoćni vatromet. Za sve one koji žele avanturu agencija Croatia Open Land organizira vožnje helikopterom iznad Karlovca u društvo Djeda Božićnjaka.

Bjelovar

Tko nastupa: Mejaši
Točna lokacija: Trg Eugena Kvaternika
Vrijeme: Od 22.30 sati

Za dobar novogodišnji program na otvorenom u Bjelovaru bit će odgovorni Mejaši. Građane očekuje bogat program, najavili su gradonačelnik Bjelovara i njegov zamjenik na konferenciji. 

*Bonus: Domaće zvijezde koje ne nastupaju u Hrvatskoj za Novu godinu

Severina

Najpoznatija hrvatska pjevačica ove godine nastupa u Crnoj Gori. Lani je grad Split njezin honorar i ostale troškove organizacije koncerta prošle godine platio 575.000 kuna.

Jelena Rozga

Nedavno je na društvenim mrežama isplivalo da će Jelena Rozga za doček Nove godine 2024. nastupati u Hotelu Grand, u Beogradu. Ona je prošle godine za doček nastupala u Novalji. “Spektakularan doček Nove 2024. godine uz nezaboravan nastup Jelene Rozge! Jelena će publici velike dvorane hotela Grand Kopaonik dati minut srca svog”, napisali su organizatori.

Pročitajte više