Dođite na 2. Valamar Jazz Festival: Očekuju vas Tamara Obrovac i Tom Harrell

JOŠ JE manje od mjesec dana do početka 2. Valamar Jazz Festivala. Ukoliko niste nabavili ulaznice, učinite to sada jer broj karata je ograničen. Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mjestima Eventima ili putem interneta na www.eventim.hr. Cijena pojedinačne ulaznice za koncert u lapidariju iznosi 100 kuna. Cijena pojedinačne ulaznice za koncerte u Eufrazijevoj bazilici i na otoku Sv. Nikola iznosi 150 kuna, a u cijenu ulaznice za koncerte na otoku uključen je i prijevoz brodom.

Plovidbeni red brodova za otok Sv. Nikola

Brodovi za otok Sv. Nikola na kojem će održati koncerti 8. i 9. srpnja kreću s porečke rive, pokraj info punkta, prema sljedećem plovidbenom redu:
16:00 17:00 17:30 18:00 18:30 18:45 19:30 20:00 20:30 21:00 21:30 22:00 22:30. Povratak s otoka biti će organiziran kontinuirano, dok se svi posjetitelji ne dovezu na kopno.

Novi albumi ovogodišnjih izvođača

Ovogodišnji izvođači festivala imaju vrlo aktivno proljeće. Nove albume nedavno su objavili Tamara Obrovac i Tom Harrell. Tamara Obrovac ne objavljuje često, ali nas svaki put počasti remek-djelom. Nakon što je obećala da "više neće jazz kantati" ipak se vratila akustičnoj formi svojeg transhistria ensemblea, ovaj put pojačanog češkim gudačkim kvartetom Epoque. Na novom albumu "Madirosa" ovaj deveteročlani sastav istražuje rubna područja jazza, klasične glazbe i različitih etničkih glazbenih tradicija Mediterana. Tamarin novi album ekskluzivno možete preslušati na Indexu, a potom kupiti (jer mu naravno nećete odoljeti) na prodajnim mjestima Aquariusa. Bit će ga i na festivalskom štandu. No, prije svega nabavite ulaznicu za Tamarin nastup u Eufrazijevoj bazilici, u okviru 2. Valamar Jazz Festivala.

Za razliku od Tamare, Tom Harrell je zadnjih godina vrlo produktivan. No, kao i u Tamarinom slučaju, svaki od njegovih albuma predstavlja pravu poslasticu za ljubitelje jazza. Njegovoj stvaralačkoj energiji zasigurno doprinosi izniman sastav s kojim snima i nastupa od 2007. i s kojim je snimio i ovaj album pod nazivom "The Time of the Sun". Teško je navesti superlative kojima je kritika i publika obasula zadnja četiri studijska uratka Tom Harrell Quinteta. Ne propustite već sada nabaviti ulaznicu za njihov nastup u Poreču, 9. srpnja.

Vidimo se na 2. Valamar Jazz Festivalu u Poreču, od 6. do 9. srpnja! Više informacija potražite na www.valamarjazz.com.

Pročitajte više