Dok ga Ministarstvo branitelja pljuje, Rade Šerbedžija dobiva međunarodna priznanja

Foto: Getty Images/Guliver Image

U SKLOPU Međunarodnog filmskog festivala u Bratislavi, čije se 18. izdanje održava od 11. do 17. studenog 2016., proslavljenom glumcu, piscu i glazbeniku Radi Šerbedžiji bit će uručena Nagrada za izvrsnost u svjetskom filmu.

Riječ je o još jednom od mnogobrojnih značajnih priznanja ovom velikom umjetniku. Rade Šerbedžija primit će Nagradu, povodom čega će na samom otvaranju festivala biti prikazan i njegov redateljski debi "Oslobođenje Skoplja", koji je surežirao sa svojim sinom, Danilom. Taj film je izabran kao makedonski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku

Vijest o priznanju je došla na isti dan na koji je Ministarstvo hrvatskih branitelja putem priopćenja za medije žestoko napalo Šerbedžiju zbog njegovih izjava o bivšoj Jugoslaviji

Podjsetimo, Šerbedžija je nedavno na beogradskom sajmu knjiga predstavio i svoju novu knjigu "Stranac" (izabrane pjesme) i tom prigodom komentirao bivšu Jugoslaviju, koja je tema i u knjizi.

"Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno tko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smjeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovjek izgubi život u Jugoslaviji", rekao je Šerbedžija tada. 

MIinistarstvo je "najoštrije osudilo" njegove izjave i proglasilo ih "krajnje neprimjerenima i neutemeljenima".

Pročitajte više