Dok je policija odvodila Pirušku Canjugu, kroz vrata provirila njezina - sluškinja

Screenshot/Foto: RTL/Dalibor Urukalovic/PIXSELL

DOK je policija privodila Pirušku Canjugu, bivšu članicu Uprave Agrokora i suprugu jednog od najbližih Tuđmanovih savjetnika devedesetih, Zlatka Canjuge, kamere RTL-a ulovile su ženu koja kod nje radi kao posluga kako proviruje kroz vrata sa stražnje strane kuće.

Žena odjevena kao svaki sapuničarski prikaz služavke koji ste ikad vidjeli, bojažljivo je virila kroz vrata i promatrala kako joj hapse šeficu u kaputu leopard uzorka i s neprirodnim osmijehom na licu.

Čini se da je obitelj Canjuga dosad živjela kao prosječna bogataška obitelj iz meksičkih sapunica, a kakvo je njihovo viđenje svijeta, možda najbolje opisuje teza Zlatka Canjuge iz 1998. godine koju je podnio na Općem saboru HDZ-a.

"Prvi i, po mnogo čemu, najelitniji hrvatski stališ je Hrvatska vojska, sa svim svojim časnicima, generalima i ostalim visokim dužnosnicima. Drugi hrvatski stališ čine redarstvenici, treći državni činovnici, a četvrti plemstvo, koje je komunistički sustav uspio uništiti kao nešto 'kontrarevolucionarno', ali u tome nije uspio. Peti hrvatski stališ čine više i niže svećenstvo, a onda, kao najmasovniji stališi, slijede seljaštvo i radništvo", tvrdio je Canjuga tad

Pročitajte više